Πρέσβης Κύπρου στο OPEN: «Ξένο στοιχείο ακόμα και για τους Τουρκοκύπριους οι Τούρκοι έποικοι στα κατεχόμενα»
Ανάμεσα σε άλλα, ο κ. Αυγουστίδης τόνισε πως στα κατεχόμενα έχουν μεταφερθεί «Tούρκοι έποικοι που μένουν στα σπίτια μας, εκμεταλλεύονται τις περιουσίες μας, επομένως είναι ένα ξένο στοιχείο, ακόμα και για τους τουρκοκύπριους, οι οποίοι εξαναγκάζονται να φύγουν στο εξωτερικό»🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

Για τα 50 χρόνια από τη συμπλήρωση της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, τις εξελίξεις στο Κυπριακό και τις τουρκικές προκλήσεις μίλησε στο OPEN ο πρέσβης της Κύπρου στην Ελλάδα Σταύρος Αυγουστίδης.
Ανάμεσα σε άλλα, ο κ. Αυγουστίδης τόνισε πως στα κατεχόμενα έχουν μεταφερθεί «Tούρκοι έποικοι που μένουν στα σπίτια μας, εκμεταλλεύονται τις περιουσίες μας, επομένως είναι ένα ξένο στοιχείο, ακόμα και για τους τουρκοκύπριους, οι οποίοι εξαναγκάζονται να φύγουν στο εξωτερικό».
«Ο τρόπος που παρουσιάστηκε το σχέδιο Ανάν ευνοούσε την εσαεί παραμονή τουρκικών στρατευμάτων στο νησί», είπε και τόνισε πως σε μια τέτοια περίπτωση «η Κύπρος δεν θα ήταν ανεξάρτητη».
Τα σχολιά σας δημοσιεύονται άμεσα με δική σας ευθύνη. Το ΕΘΝΟΣ θα παρεμβαίνει και τα προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται
Διαβάστε ακόμη
Κραυγή απόγνωσης Έλληνα κτηνοτρόφου στο OPEN: «Ποια φέτα; Σε λίγο δε θα έχουμε γάλα ούτε για γιαούρτι»
Δύσκολες ώρες για τον πατέρα της Μέγκαν Μαρκλ - Ακρωτηριάστηκε το πόδι του και νοσηλεύεται στην εντατική
Κλήρωση Μουντιάλ 2026: Οι 12 όμιλοι για το μεγάλο ποδοσφαιρικό ραντεβού του καλοκαιριού
«Η Τουρκία εγκαταλείπει τα S-400 και ξεκινάει να προμηθεύεται F-35», λέει ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Άγκυρα
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



