Βρετανία: Νέες κυρώσεις με στόχο τον «στόλο φάντασμα» των πλοίων που χρησιμοποιεί η Ρωσία
Τρία από τα πλοία αυτά έχουν επιτρέψει την μεταφορά ρωσικού πετρελαίου αξίας 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

Το Λονδίνο ανακοίνωσε νέες κυρώσεις με στόχο τον «στόλο φάντασμα» των πλοίων που χρησιμοποιεί η Ρωσία για να εκμεταλλεύεται το πετρέλαιό της παρακάμπτοντας τις δυτικές κυρώσεις που έχουν επιβληθεί μετά την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.
Οι νέες κυρώσεις συμπίπτουν με το ταξίδι των υπουργών Εξωτερικών των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου Αντονι Μπλίνκεν και Ντέιβιντ Λάμι στο Κίεβο για συνομιλίες σχετικά με την χαλάρωση των όρων χρήσης των δυτικών όπλων κατά της Ρωσίας.
Κυρώσεις σε 10 πλοία
Οι κυρώσεις αφορούν δέκα πλοία, σύμφωνα με την ανακοίνωση του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών. Τα πλοία αυτά δεν θα έχουν την άδεια να εισέλθουν στα βρετανικά λιμάνια και δεν θα έχουν πρόσβαση στο βρετανικό νηολόγιο.
Τρία από τα πλοία αυτά έχουν επιτρέψει την μεταφορά ρωσικού πετρελαίου αξίας 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο 2022, σύμφωνα με την ανακοίνωση.
Είναι η τρίτη φορά που το Ηνωμένο Βασίλειο βάζει στο στόχαστρο τον «στόλο φάντασμα» της Ρωσίας, που αποτελείται από πλοία σκοτεινής ταυτότητας χωρίς ασφάλιση. Χρησιμοποιείται από την Ρωσία για την παράκαμψη των κυρώσεων του Ηνωμένου Βασιλείου και των χωρών της Ομάδας των 7 (G7) και για την απρόσκοπτη συνέχιση της πώλησης του ρωσικού πετρελαίου, σύμφωνα με την βρετανική κυβέρνηση.
«Η πολεμική μηχανή του Πούτιν χρηματοδοτείται μέσα ενός σκοτεινού και παράνομου οικονομικού συστήματος που η κυβέρνηση αυτή έχει δεσμευθεί να αποσταθεροποιήσει», δήλωσε ο Ντέιβιντ Λάμι, σύμφωνα με την ανακοίνωση του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών.
Οι νέες κυρώσεις πλήττουν ακόμη περισσότερο την ικανότητα της Ρωσίας να εμπορεύεται το ρωσικό πετρέλαιο χάρη στον στόλο φάντασμα, πρόσθεσε ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών.
Οι εξαγωγές πετρελαίου είναι η βασική πηγή εσόδων του Πούτιν για την χρηματοδότηση του παράνομου πολέμου του στην Ουκρανία και αντιπροσωπεύουν το ένα τέταρτο του ρωσικού προϋπολογισμού για το 2023, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση του Φόρειν Οφις.
Η σφαίρα που πήρε την αθωότητα μιας γενιάς: 17 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξη και η μνήμη δεν σβήνει
Αυτά είναι τα ακριβά φάρμακα που θα διατίθενται και σε ιδιωτικά φαρμακεία από τον Ιανουάριο
Ανατροπή στη δολοφονία Καρυώτη: «Μου δώσανε φράγκα για να ομολογήσω, να μείνει μεταξύ μας»
Δώρο Χριστουγέννων για όλους; Παλιά ιστορία που πονάει – Πώς καθιερώθηκε
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



