Εκλογές ΗΠΑ 2024 - Τραμπ: Η Ευρώπη θα πληρώσει μεγάλο τίμημα αν εκλεγώ
Έχει δεσμευθεί να επιβάλει δασμούς 10% στις εισαγωγές προϊόντων από όλες τις χώρες🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε χθες Τρίτη ότι, εφόσον εκλεγεί στις 5 Νοεμβρίου, η ΕΕ θα πληρώσει «μεγάλο τίμημα» επειδή δεν αγοράζει αρκετά αμερικανικά προϊόντα.
Έχει δεσμευθεί να επιβάλει δασμούς 10% στις εισαγωγές προϊόντων από όλες τις χώρες
«Θα σας πω κάτι, η ΕΕ ακούγεται τόσο ωραία, τόσο καλή, σωστά; Όλες οι ωραίες, μικρές ευρωπαϊκές χώρες που συνεργάζονται», είπε ο Τραμπ στη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης στην αμφίρροπη πολιτεία Πενσιλβάνια, αφού υποσχέθηκε να υιοθετήσει «το ανταποδοτικό εμπορικό νομοσχέδιο του Τραμπ».
«Δεν τους αρέσουν τα αυτοκίνητά μας. Δεν τους αρέσουν τα γεωργικά μας προϊόντα. Πουλάνε εκατομμύρια και εκατομμύρια αυτοκίνητα στις ΗΠΑ. Όχι, όχι, όχι, θα αναγκαστούν να πληρώσουν μεγάλο τίμημα», υπογράμμισε.
Ο Ρεπουμπλικάνος πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ έχει δεσμευθεί να επιβάλει δασμούς 10% στις εισαγωγές προϊόντων από όλες τις χώρες και 60% στις εισαγωγές από την Κίνα.
Οικονομολόγοι προειδοποιούν ότι κάτι τέτοιο θα πλήξει την ανεφοδιαστική αλυσίδα σε παγκόσμιο επίπεδο και είναι πιθανό να προκαλέσει ανταποδοτικούς δασμούς και να αυξήσει τα κόστη.
Aνεξέλεγκτες πυρκαγιές: Πάνω από 2,2 εκατ. στρέμματα στάχτη και 250.000 εκτοπισμένοι σε Γαλλία και Ισπανία
Σύλληψη άνδρα με χειροβομβίδα: Ο ισοβίτης ποινικός που τον «προσέλαβε» και ο Έλληνας ποινικός «προμηθευτής»
Σαουδική Αραβία: Ενεργοποιήθηκαν ξανά οι Patriot - Νέα κατάρριψη drone της Υεμένης
Από τις sex dolls... στα θρανία: Το ρομπότ των $57.590 που άναψε «φωτιές» σε λύκειο της Νέας Υόρκης
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



