Δολοφονήθηκε δημοσιογράφος στη Βόρεια Ιρλανδία
Η άτυχη δημοσιογράφος σκοτώθηκε από πυρά διαδηλωτών🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Στον θάνατο της δηµοσιογράφου Λάιρα ΜακΚι οδήγησαν οι ταραχές που ξέσπασαν στο Λόντοντερι της Βόρειας Ιρλανδίας, λίγες ώρες έπειτα από διαµαρτυρία εναντίον ενός Brexit χωρίς συµφωνία.
Η κατάσταση στο Ντέρι, προπύργιο των Ρεπουµπλικάνων, µύριζε µπαρούτι από νωρίς την Πέµπτη, καθώς τις προηγούµενες ηµέρες, εν όψει της επίσκεψης της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, Νάνσι Πελόζι, αλλά και εν όψει του Πάσχα των Καθολικών, οι Αρχές είχαν προχωρήσει σε επιδροµές σε σπίτια για τον εντοπισµό όπλων και εκρηκτικών.
Η ανησυχία που επικρατεί στη Βόρεια Ιρλανδία και στο Λονδίνο για τη δράση του «Νέου IRA», µιας µικρής ένοπλης οργάνωσης που αντιτίθεται στη Συµφωνία της Μεγάλης Παρασκευής, έχει αυξηθεί κατακόρυφα το τελευταίο διάστηµα, καθώς η Βόρεια Ιρλανδία βρίσκεται στη δίνη του κυκλώνα της διαδικασίας αποχώρησης του Ηνωµένου Βασιλείου από την ΕΕ. Την Πέµπτη το βράδυ οµάδες νεαρών µε βόµβες µολότοφ επιτέθηκαν σε άνδρες των σωµάτων ασφαλείας που περιπολούσαν στους δρόµους της πόλης.
Ενας εκ των διαδηλωτών τράβηξε όπλο και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως, µε αποτέλεσµα να τραυµατίσει θανάσιµα την 29χρονη δηµοσιογράφο Λάιρα ΜακΚι που έκανε ρεπορτάζ κοντά στις αστυνοµικές δυνάµεις. Ο θάνατός της προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από τα πολιτικά κόµµατα της Βόρειας Ιρλανδίας και καταδικάστηκε απερίφραστα χθες, τόσο από τον Ιρλανδό πρωθυπουργό Λέο Βάραντκαρ όσο και από την πρωθυπουργό του Ηνωµένου Βασιλείου Τερέζα Μέι. Η Νάνσι Πελόζι καταδίκασε και αυτή τη δολοφονία της Λάιρα ΜακΚι.
Οι συνεργασίες που ταλαιπωρούν Μαξίμου και ΠΑΣΟΚ, οι 10 γαλάζιοι στη νέα δικογραφία για ΟΠΕΚΕΠΕ και το απαγορευτικό για εκλογές
Τα «αγκάθια» που καλείται να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση - Πώς απαντάει στην κριτική για υποκλοπές, ΟΠΕΚΕΠΕ και ακρίβεια
Η ακρίβεια «τρώει» την αύξηση των 40 ευρώ στον κατώτατο μισθό - «Είναι ανεπαρκής και φτωχή»
Η ΟΣΥ δίνει και άλλες γραμμές στους ιδιώτες παρά τα πρόστιμα - Από την αρχή ο διαγωνισμός για τις κάμερες σε λεωφορεία
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




