Αλ Τζολάνι: Η Συρία έχει εξαντληθεί από τον πόλεμο - Δεν είμαστε απειλή για τη Δύση
«Να αρθούν οι κυρώσεις κατά της Συρίας»🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋

Ο ηγέτης της συριακής ισλαμιστικής αντάρτικης ομάδας Hayat Tahrir al-Sham (HTS), Αχμέντ αλ Σαράα, δήλωσε ότι η χώρα έχει εξαντληθεί από τον πόλεμο και δεν αποτελεί απειλή για τους γείτονές της ή για τη Δύση.
«Να αρθούν οι κυρώσεις κατά της Συρίας»
Σε συνέντευξή του στο BBC στη Δαμασκό, ο Αχμέντ αλ Σαράα, γνωστός ως Αμπού Μοχάμεντ αλ Τζολάνι, ζήτησε να αρθούν οι κυρώσεις κατά της Συρίας.
Ο Σαράα ηγήθηκε της αστραπιαίας επίθεσης που ανέτρεψε το καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ πριν από λιγότερο από δύο εβδομάδες.
Είναι ο ηγέτης της Χαγιάτ Ταχρίρ αλ Σαμ (HTS), της κυρίαρχης ομάδας της ανταρτικής συμμαχίας, και στο παρελθόν ήταν γνωστός με το πολεμικό ψευδώνυμο Αμπού Μοχάμεντ αλ Τζολάνι.
Μάλιστα είπε, ότι η HTS θα πρέπει να διαγραφεί από τον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων. Έχει χαρακτηριστεί ως τέτοια από τον ΟΗΕ, τις ΗΠΑ, την ΕΕ και το Ηνωμένο Βασίλειο, μεταξύ πολλών άλλων, καθώς ξεκίνησε ως ομάδα απόσχισης της Αλ Κάιντα, από την οποία αποσχίστηκε το 2016.
Η άρνηση
Ο Σαράα δήλωσε ότι η HTS δεν είναι τρομοκρατική ομάδα και πως δεν στόχευαν αμάχους ή αστικές περιοχές.«Στην πραγματικότητα, θεωρούσαν τους εαυτούς τους θύματα των εγκλημάτων του καθεστώτος Άσαντ. Τα θύματα δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο με τους καταπιεστές» πρόσθεσε ο ίδιος.
Μάλιστα, ο Σαράα αρνήθηκε ότι ήθελε να μετατρέψει τη Συρία σε μια εκδοχή του Αφγανιστάν λέγοντας πως «Οι χώρες είναι πολύ διαφορετικές, με διαφορετικές παραδόσεις και ότι πιστεύει στην εκπαίδευση των γυναικών».
Ο Σαράα, γράφει το BBC, ήταν χαλαρός καθ' όλη τη διάρκεια της συνέντευξης, φορώντας πολιτικά ρούχα, και προσπάθησε να προσφέρει καθησυχασμό σε όλους εκείνους που πιστεύουν ότι η ομάδα του δεν έχει έρθει σε ρήξη με το εξτρεμιστικό παρελθόν της.
Σε θέσεις «μάχης» οι αγρότες: Νέα μπλόκα σε όλη την Ελλάδα - Κλείνουν λιμάνια και αεροδρόμια
Μετά την κλοπή και πλημμύρα στο Λούβρο: Ζημιές σε πάνω από 300 σπάνια βιβλία στην αίθουσα αιγυπτιακών αρχαιοτήτων
Η Ελλάδα μπαίνει στο κλίμα των Χριστουγέννων: Τα δημοφιλή θεματικά πάρκα της χώρας και πιο οι hot προορισμοί
Απόλυτο αφεντικό στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ο ΠΑΟΚ, που κοιτάζει μόνο την κορυφή!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



