Βασιλιάς Κάρολος: Θα επισκεφθεί την Πολωνία για την 80ή επέτειο της απελευθέρωσης του Άουσβιτς
Θα συναντηθεί επίσης και με τον πρόεδρο της χώρας, Αντρέι Ντούντα🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Ο βασιλιάς της Βρετανίας Κάρολος θα επισκεφθεί την Πολωνία αργότερα αυτό τον μήνα για τις εκδηλώσεις σχετικά με τα 80 χρόνια από την απελευθέρωση του Άουσβιτς, του μεγαλύτερου στρατοπέδου συγκέντρωσης των ναζί κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.
Η ανακοίνωση του παλατιού
Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ ανέφεραν σε ανακοίνωση που εξέδωσαν σήμερα πως ο Κάρολος θα παρακολουθήσει επιμνημόσυνη τελετή στις 27 Ιανουαρίου στο Μουσείο Άουσβιτς-Μπίρκεναου, το οποίο συντηρεί το στρατόπεδο που είχε δημιουργηθεί στο πολωνικό έδαφος από τη ναζιστική Γερμανία.
King Charles to travel to Poland for poignant engagement and meeting with presidenthttps://t.co/HJV4GDh6m6
— GB News (@GBNEWS) January 13, 2025
Τουλάχιστον 1,1 εκατομμύρια άνθρωποι, οι περισσότεροι Εβραίοι, πέθαναν στους θαλάμους αερίου του στρατοπέδου ή από τον υποσιτισμό, το κρύο και τις αρρώστιες.
Πριν από την εκδήλωση, ο Κάρολος θα συναντήσει μέλη της τοπικής κοινότητας στην Κρακοβία και τον πρόεδρο της Πολωνίας Αντρέι Ντούντα, ανέφερε το Μπάκιγχαμ. Θα είναι η πέμπτη επίσκεψη του Καρόλου στη χώρα.
Κραυγή απόγνωσης Έλληνα κτηνοτρόφου στο OPEN: «Ποια φέτα; Σε λίγο δε θα έχουμε γάλα ούτε για γιαούρτι»
Δύσκολες ώρες για τον πατέρα της Μέγκαν Μαρκλ - Ακρωτηριάστηκε το πόδι του και νοσηλεύεται στην εντατική
Κλήρωση Μουντιάλ 2026: Οι 12 όμιλοι για το μεγάλο ποδοσφαιρικό ραντεβού του καλοκαιριού
«Η Τουρκία εγκαταλείπει τα S-400 και ξεκινάει να προμηθεύεται F-35», λέει ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Άγκυρα
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



