Βασιλιάς Κάρολος: Θα επισκεφθεί την Πολωνία για την 80ή επέτειο της απελευθέρωσης του Άουσβιτς
Θα συναντηθεί επίσης και με τον πρόεδρο της χώρας, Αντρέι Ντούντα🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Ο βασιλιάς της Βρετανίας Κάρολος θα επισκεφθεί την Πολωνία αργότερα αυτό τον μήνα για τις εκδηλώσεις σχετικά με τα 80 χρόνια από την απελευθέρωση του Άουσβιτς, του μεγαλύτερου στρατοπέδου συγκέντρωσης των ναζί κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.
Η ανακοίνωση του παλατιού
Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ ανέφεραν σε ανακοίνωση που εξέδωσαν σήμερα πως ο Κάρολος θα παρακολουθήσει επιμνημόσυνη τελετή στις 27 Ιανουαρίου στο Μουσείο Άουσβιτς-Μπίρκεναου, το οποίο συντηρεί το στρατόπεδο που είχε δημιουργηθεί στο πολωνικό έδαφος από τη ναζιστική Γερμανία.
King Charles to travel to Poland for poignant engagement and meeting with presidenthttps://t.co/HJV4GDh6m6
— GB News (@GBNEWS) January 13, 2025

Τουλάχιστον 1,1 εκατομμύρια άνθρωποι, οι περισσότεροι Εβραίοι, πέθαναν στους θαλάμους αερίου του στρατοπέδου ή από τον υποσιτισμό, το κρύο και τις αρρώστιες.
Πριν από την εκδήλωση, ο Κάρολος θα συναντήσει μέλη της τοπικής κοινότητας στην Κρακοβία και τον πρόεδρο της Πολωνίας Αντρέι Ντούντα, ανέφερε το Μπάκιγχαμ. Θα είναι η πέμπτη επίσκεψη του Καρόλου στη χώρα.
Ραγδαίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή: «Συμφώνησα να μιλήσω με τους Ιρανούς» λέει ο Τραμπ - Κλιμάκωση προαναγγέλλει ο Νετανιάχου
Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Πότε θα φτάσουν στην Ελλάδα οι αυξήσεις - «φωτιά» στις τιμές του πετρελαίου
Νεκρή έγκυος στον Κολωνό: «Ψόφα σαν σκυλί» φώναζε ο 38χρονος όσο η γυναίκα ψυχορραγούσε
«Στο είπα ότι θα χορέψουμε πάνω στον τάφο σου»: Ιρανή άναψε τσιγάρο με φωτογραφία του Χαμενεΐ
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



