Ρωσία: Φυλακίστηκαν τρεις δικηγόροι του Ναβάλνι για συμμετοχή σε εξτρεμιστική οργάνωση
Οι ένοχοι καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης από 3,5 έως 5,5 χρόνια🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Ένοχοι κρίθηκαν σήμερα από ρωσικό δικαστήριο για συμμετοχή σε εξτρεμιστική οργάνωση, τρεις δικηγόροι του εκλιπόντος ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι. Οι ένοχοι καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης από 3,5 έως 5,5 χρόνια, όπως μετέδωσε το ειδησεογραφικό δίκτυο Mediazona.
Οι δηλώσεις Κρεμλίνο
Ο Βάντιμ Κόμπζεφ, ο Ιγκόρ Σεργκούνιν και ο Αλεξέι Λίπτσερ συνελήφθησαν τον Οκτώβριο του 2023 και τον επόμενο μήνα προστέθηκαν στον επίσημο κατάλογο «τρομοκρατών και εξτρεμιστών».
Ο Ναβάλνι, που πέθανε αιφνιδιαστικά σε σωφρονιστική αποικία της Αρκτικής πέρυσι τον Φεβρουάριο, είχε επίσης καταδικαστεί για εξτρεμισμό και άλλες κατηγορίες, τις οποίες όλες αρνήθηκε. Η σύζυγός του Γιούλια Ναβάλναγια χαρακτήρισε τους δικηγόρους πολιτικούς κρατούμενους και δήλωσε ότι συνελήφθησαν επειδή απλά έκαναν τη δουλειά τους.
Το Κρεμλίνο δηλώνει ότι δεν σχολιάζει μεμονωμένες δικαστικές υποθέσεις, αλλά οι αρχές έχουν χαρακτηρίσει τον Ναβάλνι και τους υποστηρικτές του προδότες, υποστηριζόμενους από τη Δύση, που θέλουν να αποσταθεροποιήσουν τη Ρωσία.
Σύμφωνα με το Mediazona, ο Σεργκούνιν καταδικάστηκε σε 3,5 χρόνια φυλάκισης σε σωφρονιστική αποικία, ο Λίπτσερ καταδικάστηκε σε πέντε χρόνια και ο Κόμπζεφ σε 5,5 χρόνια φυλάκισης. Η δίκη τους διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών.
«Δεδομένο ότι ο πόλεμος θα έχει οικονομικές συνέπειες για την Ελλάδα»: Η ενέργεια θα συμπαρασύρει και τα υπόλοιπα
Ο πόλεμος στο κατώφλι της Ελλάδας, η σύσκεψη του Μητσοτάκη με τους πρέσβεις και τα εξώδικα που ένωσαν Τσίπρα και Πολάκη
Ιρανοί ευχαριστούν τις ΗΠΑ για την εξόντωση Χαμενεΐ με τον... χορό του Τραμπ - Τα viral βίντεο
Κουφοντίνας: Πώς στρατολογήθηκε στη 17Ν - Ο Παπανδρέου, το ΠΑΣΟΚ και η δολοφονία Μπακογιάννη
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




