Τραγωδία στη Νιγηρία: Τουλάχιστον 60 νεκροί από ανατροπή βυτιοφόρου με βενζίνη
Η φονική έκρηξη άφησε πίσω της δεκάδες νεκρούς και τραυματίες🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Τουλάχιστον 60 άνθρωποι νεκροί κι άλλοι τραυματίες σήμερα (18/1) στη βόρεια Νιγηρία, από την ανατροπή ενός βυτιοφόρου φορτηγού που μετέφερε βενζίνη.
Η φονική έκρηξη
Από την ανατροπή του βυτιοφόρου προκλήθηκε διαρροή βενζίνης και έκρηξη, σύμφωνα με την ομοσπονδιακή υπηρεσία ασφάλειας οδικού δικτύου της χώρας (FRSC).
Το δυστύχημα στην πολιτεία του Νίγηρα, έγινε μετά από μία παρόμοια έκρηξη στην πολιτεία Τζιγκάουα τον Οκτώβριο του 2024, με συνέπεια το θάνατο 147 ανθρώπων. Επρόκειτο για μία από τις χειρότερες τραγωδίες στην πολυπληθέστερη χώρα της Αφρικής.
Ο Κουμάρ Τσακουάν υπεύθυνος διοικητής τομέα της FRSC στην πολιτεία του Νίγηρα δήλωσε ότι τα περισσότερα από τα θύματα ήταν εξαθλιωμένοι κάτοικοι της περιοχής, που έτρεξαν να μαζέψουν τη βενζίνη που είχε χυθεί στο δρόμο, μετά από την ανατροπή του βυτιοφόρου.
“Το βυτιοφόρο πήρε φωτιά που περικύκλωσε ένα άλλο βυτιοφόρο. Μέχρι στιγμής, 60 πτώματα έχουν περισυλλεγεί από την περιοχή του δυστυχήματος”, δήλωσε ο Τσακουάν.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Τιτανικός: Σωσίβιο επιζώντα βγαίνει σε δημοπρασία για πάνω από 500.000 ευρώ
Συγκίνησαν οι οπαδοί της Ράγιο Βαγεκάνο: Άνοιξαν πανό στο μνημείο του Αλέξη Γρηγορόπουλου
Πρωτοφανές σκηνικό σε γάμο στην Αγγλία: Κουνιάδα έλουσε τη νύφη με μαύρη μπογιά γιατί τη μισούσε
Θρίλερ με τη νεκρή στο Κέντρο: «Δεν ήθελε να φύγει» - Τα τέσσερα «τυφλά» λεπτά και τα πρώτα λόγια του 45χρονου
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



