Γερμανία: Αποδίδουν οι συνοριακοί έλεγχοι
Συνελήφθησαν 518 λαθροδιακινητές🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Στις 140 ημέρες εφαρμογής των συστηματικών ελέγχων στα γερμανικά σύνορα, η ομοσπονδιακή αστυνομία απέτρεψε πάνω από 20.000 παράνομες εισόδους, ενώ συνέλαβε περισσότερους από 500 λαθροδιακινητές.
Σύμφωνα με στοιχεία του ομοσπονδιακού υπουργείου Εσωτερικών που αποκαλύπτει το πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD, από τον Σεπτέμβριο του 2024, οπότε και ξεκίνησε η εφαρμογή των αυστηρότερων ελέγχων στα χερσαία σύνορα της Γερμανίας, απετράπησαν 22.243 παράνομες είσοδοι και 13.786 άτομα χωρίς τα απαραίτητα έγγραφα απωθήθηκαν ήδη επιτόπου.
Συνελήφθησαν ακόμη 518 λαθροδιακινητές και εκτελέστηκαν 3.306 εκκρεμή εντάλματα σύλληψης, ενώ εντοπίστηκαν 396 άτομα από τον εξτρεμιστικό ή το ισλαμιστικό χώρο.
Τον περασμένο μήνα η ομοσπονδιακή αστυνομία απέτρεψε 5.147 παράνομες εισόδους, ενώ τον Ιανουάριο του 2024 ο αντίστοιχος αριθμός ήταν 6.906 και το 2023 7.588. Για ολόκληρο το 2024 έχουν καταγραφεί 83.572 παράνομες είσοδοι και το 2023 αναφέρθηκαν αντίστοιχα 127.549.
Ισχυρισμός - φρίκη από τον 43χρονο πατέρα του νεκρού βρέφους στην Κυψέλη: «Ήταν σατανιασμένο, μόλις πέθανε ηρέμησε το σπίτι μας» - Τι ερευνούν οι αρχές
«Ασπίδα του Αχιλλέα»: Πώς αλλάζει τους συσχετισμούς στην Αν. Μεσόγειο και προκαλεί πονοκέφαλο στην Άγκυρα
Τρόμος στην Times Square: Γυναίκα έβγαλε μαχαίρια και επιτέθηκε σε περαστικούς - Μια νεκρή και ένας τραυματίας
Αστυνομικοί μπήκαν σε αυλή, τρόμαξαν από γαϊδουράκι και το εκτέλεσαν εν ψυχρώ - Οργή από την οικογένεια
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




