Γάζα: Τέσσερις άμαχοι νεκροί από ισραηλινά πυρά
Τα θύματα τραβούσαν βίντεο🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

Οι στρατιωτικές δυνάμεις του Ισραήλ πυροβόλησαν και σκότωσαν την Κυριακή (9/2) τέσσερις αμάχους στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με αρχές του παλαιστινιακού θύλακα, ενώ η εκεχειρία μεταξύ Χαμάς και Ισραήλ, που ξεκίνησε να εφαρμόζεται στις 19 Ιανουαρίου, παραμένει εύθραυστη.
Στο ένα από τα δύο συμβάντα, ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας της Λωρίδας της Γάζας, ο Μαχμούντ Μπασάλ, έκανε λόγο για «τρεις νέους μάρτυρες (νεκρούς) και πολλούς τραυματίες μετά από πυροβολισμούς από ισραηλινές δυνάμεις κατοχής εναντίον αμάχων στις ανατολικές γειτονιές της πόλης της Γάζας». Ο Παλαιστίνιος αξιωματούχος κάλεσε τους κατοίκους να μείνουν μακριά από αυτές τις γειτονιές και θέσεις του ισραηλινού στρατού.
Τα θύματα τραβούσαν βίντεο
Αναφορικά με το περιστατικό αυτό, ο ισραηλινός στρατός τόνισε πως δυνάμεις του έριξαν «προειδοποιητικές βολές» εναντίον Παλαιστινίων που πλησίασαν στρατεύματά του.
Ο στρατός επανέλαβε τη δέσμευσή του να υπερασπιστεί τους στρατιώτες του και να τηρεί την εκεχειρία, επαναλαμβάνοντας την προειδοποίησή του προς τους κατοίκους της Γάζας να μην πλησιάζουν στρατεύματα στην περιοχή.
Σε ένα άλλο συμβάν, μια ηλικιωμένη γυναίκα έπεσε επίσης νεκρή από πυρά καθώς προσπαθούσε να φτάσει στο σπίτι της στα νότια της Λωρίδας της Γάζας, ανέφερε το υπουργείο Υγείας της Χαμάς.
Η διστακτικότητα του Μαξίμου για τα μπλόκα, το ενδεχόμενο συνάντηση του Μητσοτάκη με αγροτοσυνδικαλιστές και η Καρυστιανού που επαναφέρει την δημιουργία κόμματος
ΣΥΡΙΖΑ: Οι «Βίοι Παράλληλοι» της Αυγής έφεραν δυσαρέσκεια σε Κουμουνδούρου και Νέα Αριστερά
Το ηλεκτρονικό βραχιολάκι σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας από τον Ιανουάριο – Οι εξαιρέσεις και η εκπαίδευση των εργαζομένων
Υπό πίεση η κυβέρνηση για το αγροτικό: Μπαράζ κινητοποιήσεων, «μηνύματα» Καραμανλή- Σαμάρα και «γαλάζια» ανησυχία στην περιφέρεια
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




