Αυστραλία: Μαζική ευθανασία σε 90 φάλαινες που εξόκειλαν σε ακτή της Τασμανίας - Εικόνες θλίψης
Απέτυχαν οι προσπάθειες επαναπροώθησης🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Ευθανασία θα κάνουν οι αυστραλιανές αρχές σε 90 φάλαινες που ξεβράστηκαν στις ακτές της Τασμανίας, καθώς οι προσπάθειες επαναπροώθησης τους απέτυχαν.
Συνολικά 157 ψευδόρκες εξόκειλαν τις τελευταίες 48 ώρες κοντά στο Άρθουρ Ρίβερ στη βορειοδυτική Τασμανία. Από αυτές επέζησαν μόνο οι 90.Οι ψευδόρκες μπορούν να φτάσουν έως και τα έξι μέτρα. Σχηματίζουν συχνά κοπάδια 50 κητών ή περισσότερων.

Σε φωτογραφίες που έδωσαν στη δημοσιότητα οι αρχές φαίνονται δεκάδες δελφίνια να κείτονται στην άμμο. «Κατόπιν κτηνιατρικής πραγματογνωμοσύνης πήραμε την απόφαση να κάνουμε ευθανασία στα ζώα», δήλωσε σε δημοσιογράφους η υπεύθυνη προστασίας της άγριας ζωής Σέλεϊ Γκράχαμ.
«Εξαντλήσαμε τις επιλογές μας»
Από την πλευρά του ο βιολόγος Κρις Κάρλιον επεσήμανε πως «οι προσπάθειες να επιστρέψουν στο νερό τα δελφίνια, βάρους ενδεχομένως και άνω του τόνου το καθένα, απέτυχαν. Πρόκειται μάλλον για το πιο δύσκολο μέρος που έχω δει σε 16 χρόνια εμπειρίας στον τομέα αυτόν στην Τασμανία. Είναι εξαιρετικά απομονωμένο, είναι εξαιρετικά δύσκολη η πρόσβαση. Κάναμε ό,τι μπορούσαμε καλύτερο σήμερα το πρωί, αλλά εξαντλήσαμε τις επιλογές για επιτυχή επαναφορά τους στο νερό».

Ολοένα και συχνότερα εντοπίζονται κήτη που εξόκειλαν μαζικά σε κάποια ακτή στον κόσμο. Το φαινόμενο αυτό πιθανολογείται ότι συνδέεται με την ανθρώπινη δραστηριότητα.
Βίντεο-ντοκουμέντο: Στημένη ρευματοκλοπή στην Αθήνα - Υπάλληλος έκοψε τις σφραγίδες, σιωπή από τον ΔΕΔΔΗΕ
Διάγγελμα Παχλαβί: «Θα επιστρέψω στο Ιράν» - Υπόσχεται δημοκρατία και εκλογές
Ο Τραμπ απειλεί με δασμούς όσες χώρες δεν υποστηρίζουν την «κατάληψη» της Γροιλανδίας
Νέα εβδομάδα, νέα 48ωρη απεργία τα ταξί: «Persona non grata ο Κυρανάκης, η ευθύνη στον πρωθυπουργό», λέει το ΣΑΤΑ
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



