Η Άγκυρα ξιφουλκεί κατά Κύπρου: «Η ΕΔΝΚ σφετερίζεται τα δικαιώματα της ΤΔΒΚ»
«Απειλείται η περιφερειακή σταθερότητα»🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Η τουρκική ρητορική περί ελληνοκυπριακών «τετελεσμένων» στην Ανατολική Μεσόγειο ανανεώθηκε, αυτή τη φορά με αφορμή τη συμφωνία μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Αιγύπτου.
Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας έσπευσε να καταδικάσει τη συμφωνία, επαναλαμβάνοντας την πάγια θέση της Άγκυρας για τα δικαιώματα του ψευδοκράτους.
«Απειλείται η περιφερειακή σταθερότητα»
Οι πηγές του MSB χαρακτήρισαν τη συμφωνία ως απόπειρα δημιουργίας τετελεσμένων και τόνισαν ότι «η ΕΔΝΚ συνεχίζει την πολιτική σφετερισμού των δικαιωμάτων της ΤΔΒΚ». Παράλληλα, σημείωσαν ότι η εν λόγω συμφωνία «είναι ένα βήμα που απειλεί την περιφερειακή σταθερότητα και βλάπτει την αναζήτηση λύσης του Κυπριακού».
Η Άγκυρα επαναφέρει τη δική της ατζέντα
Η νέα συμφωνία, που εμβαθύνει τη συνεργασία Λευκωσίας-Καίρου, φαίνεται πως ενόχλησε την Άγκυρα, η οποία επιμένει να αυτοαναγορεύεται σε προστάτη των Τουρκοκυπρίων.
Θρίλερ στον αέρα με τη Flydubai: Πώς μια απόφαση ρουτίνας και 4 πιλότοι έσωσαν το Boeing από συντριβή
Το «καλάμι» που γίνεται πλέον πρόβλημα, η μεγάλη μάχη του Οκτωβρίου και η ξεχασμένη γοητεία της προμήθειας
Τα 2 συν 1 ανοιχτά μέτωπα της κυβέρνησης: Ο δύσκολος χειμώνας, τα μέτρα σε δόσεις και οι «κίτρινες κάρτες»
ΕΟΠΥΥ: Ξεκινά ελέγχους στην κλινική της Θεσσαλονίκης για χρεώσεις, ασθενείς και φάρμακα – Τα κενά στους ελέγχους
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




