Τραμπ: Ακυρώνει επιχορηγήσεις και συμβόλαια 400 εκατ. δολαρίων στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια
Tο Κολούμπια βρέθηκε στο επίκεντρο διαδηλώσεων🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Η κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ακύρωσε επιχορηγήσεις και συμβόλαια συνολικού ύψους 400 εκατομμυρίων δολαρίων στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης λόγω «αδράνειας απέναντι στην επίμονη παρενόχληση Εβραίων φοιτητών», ανακοίνωσε την Παρασκευή η Διοίκηση Γενικών Υπηρεσιών.
Tο Κολούμπια βρέθηκε στο επίκεντρο διαδηλώσεων
Η αμερικανική κυβέρνηση ανέφερε ότι τα ακυρωθέντα κονδύλια θα προέρχονται από επιχορηγήσεις ύψους 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων που έχουν δεσμευτεί για το Κολούμπια.
Tο Κολούμπια βρέθηκε στο επίκεντρο διαδηλώσεων στις οποίες διαδηλωτές απαίτησαν να σταματήσει η υποστήριξη των
Παράλληλα, το Κολούμπια έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι καταβάλλει προσπάθειες για την αντιμετώπιση του αντισημιτισμού.
«Η ακύρωση αυτών των κονδυλίων των φορολογουμένων είναι το ισχυρότερο μήνυμα που έχουμε στείλει μέχρι στιγμής ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν πρόκειται να γίνει συμβαλλόμενο μέρος σε ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα όπως το Κολούμπια που δεν προστατεύει τους Εβραίους φοιτητές και το προσωπικό», δήλωσε ο Leo Terrell, ο οποίος ηγείται της ειδικής ομάδας του Υπουργείου Δικαιοσύνης για τον αντισημιτισμό. Δεν ήταν άμεσα σαφές ποιες επιχορηγήσεις και συμβάσεις περικόπτονται.
Βίντεο-ντοκουμέντο: Στημένη ρευματοκλοπή στην Αθήνα - Υπάλληλος έκοψε τις σφραγίδες, σιωπή από τον ΔΕΔΔΗΕ
Διάγγελμα Παχλαβί: «Θα επιστρέψω στο Ιράν» - Υπόσχεται δημοκρατία και εκλογές
Ο Τραμπ απειλεί με δασμούς όσες χώρες δεν υποστηρίζουν την «κατάληψη» της Γροιλανδίας
Νέα εβδομάδα, νέα 48ωρη απεργία τα ταξί: «Persona non grata ο Κυρανάκης, η ευθύνη στον πρωθυπουργό», λέει το ΣΑΤΑ
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



