Δύο νεκροί άμαχοι και τραυματίες σε αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ στη Γάζα
Από την πλευρά του, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι ομάδα μαχητών προσπάθησε να τοποθετήσει εκρηκτικό μηχανισμό🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Δύο παλαιστίνιοι άμαχοι σκοτώθηκαν και άλλοι τραυματίστηκαν σε πλήγμα ισραηλινού μη επανδρωμένου αεροσκάφους όχι μακριά από ισλαμικό τέμενος στη συνοικία Σουτζάια της πόλης της Γάζας, μετέδωσε την Παρασκευή το επίσημο παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων WAFA.
Από την πλευρά του, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι ομάδα μαχητών προσπάθησε να τοποθετήσει εκρηκτικό μηχανισμό κοντά σε θέση του ισραηλινού στρατού και σε αντίδραση η πολεμική αεροπορία τους έπληξε για να εξαλείψει την απειλή.
Η πρώτη φάση της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός, που κλείστηκε κατόπιν έμμεσων διαπραγματεύσεων ανάμεσα στο Ισραήλ και το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς και τέθηκε σε εφαρμογή τη 19η Ιανουαρίου, τυπικά έληξε το περασμένο Σάββατο.
Οι έμμεσες διαπραγματεύσεις για τη δεύτερη φάση δεν έχουν αρχίσει ακόμη και είναι ασαφές το εάν, το κατά πόσον και ως πότε τα μέρη θα συνεχίσουν να τηρούν τη συμφωνία που έκλεισαν με μεσολάβηση του Κατάρ, της Αιγύπτου και των ΗΠΑ, η οποία σταμάτησε τον καταστροφικό πόλεμο που μαινόταν για 15 μήνες στον παλαιστινιακό θύλακο υπό πολιορκία.
Η κίνηση του Μαξίμου που τίναξε την συνάντηση στον αέρα, η εκδήλωση του Τσίπρα με πρώην και νυν στελέχη τεσσάρων κομμάτων και οι βολές δια αντιπροσώπων στον Δένδια
Σε πύρινο κλοιό το Ιράν: Η σπίθα που «άναψε» το φιτίλι της εξέγερσης - Θα μπορούσαν οι ΗΠΑ να εμπλακούν;
Από την εγκατάλειψη στη μεγάλη ανάπλαση: Ξεκινά το σχέδιο για τους σταθμούς Λαρίσης και Πελοποννήσου
Πώς θα προχωρήσει από εδώ και πέρα η κυβέρνηση στο αγροτικό - Γιατί δε θα γίνει και δεύτερη συνάντηση σήμερα στο Μαξίμου
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




