Mόναχο: Νέα διαμαρτυρία γονέων για το στεγαστικό ζήτημα του ελληνικού σχολείων
Ο Σύλλογος καταγγέλλει την καθυστέρηση της ελληνικής Πολιτείας🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Συμβολική διαμαρτυρία πραγματοποίησαν οι Έλληνες γονείς την Πέμπτη (6/3) στο Μόναχο για το στεγαστικό πρόβλημα που έχει προκύψει με το συμβόλαιο του σχολικού συγκροτήματος που στεγάζει το 1ο Γυμνάσιο, το 4ο Δημοτικό σχολείο και το Τμήμα Ελληνικής Γλώσσας.
Οι γονείς διεκδικούν την υπογραφή συμβολαίου για σχολικό κτήριο από το νέο σχολικό έτος. Το συμβόλαιο ενοικίασης στο Freimann λήγει οριστικά με τη φετινή σχολική χρονιά. Στο συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα φοιτούν περίπου 700 Ελληνόπουλα.
Ο φόβος ότι μετά το 2025 θα κλείσει μια μεγάλη σχολική μονάδα και θα βρεθούν χωρίς σχολείο πολλοί μαθητές – οδήγησε τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Μονάχου και περιχώρων σε κινητοποιήσεις ήδη από τον Δεκέμβριο του 2023. Ο Σύλλογος καταγγέλλει την καθυστέρηση της ελληνικής Πολιτείας στη σύναψη σύμβασης για τη μίσθωση νέου σχολικού κτιρίου και απαιτεί άμεση λύση, για να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη φοίτηση των μαθητών σε κατάλληλες εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις.
Βίντεο-ντοκουμέντο: Στημένη ρευματοκλοπή στην Αθήνα - Υπάλληλος έκοψε τις σφραγίδες, σιωπή από τον ΔΕΔΔΗΕ
Διάγγελμα Παχλαβί: «Θα επιστρέψω στο Ιράν» - Υπόσχεται δημοκρατία και εκλογές
Ο Τραμπ απειλεί με δασμούς όσες χώρες δεν υποστηρίζουν την «κατάληψη» της Γροιλανδίας
Νέα εβδομάδα, νέα 48ωρη απεργία τα ταξί: «Persona non grata ο Κυρανάκης, η ευθύνη στον πρωθυπουργό», λέει το ΣΑΤΑ
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




