Ρούμπιο: Αντίποινα σε όλες τις χώρες που επέβαλαν δασμούς στις ΗΠΑ
Νέες εμπορικές συμφωνίες που θα έχουν νόημα και για τις δύο πλευρές αναζητά ο Μάρκο Ρούμπιο🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάρκο Ρούμπιο, αποκάλυψε την πρόθεση των Ηνωμένων Πολιτειών να ξεκινήσουν εμπορικές διμερείς συνομιλίες για νέες ρυθμίσεις στις εξαγωγές και τις εισαγωγές αφού πρώτα επιβάλουν δασμούς στους σημαντικότερους εμπορικούς εταίρους τους.
Σύμφωνα με το Reuters, ο Ρούμπιο ξεκαθάρισε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα προβούν σε αντίποινα κατά των χωρών που τους επέβαλαν δασμούς.
«Αυτό είναι παγκόσμιο. Δεν είναι εναντίον του Καναδά, δεν είναι εναντίον του Μεξικού, δεν είναι εναντίον της ΕΕ, είναι εναντίον όλων», δήλωσε στην εκπομπή του CBS «Face the Nation».
Εμπορικές συμφωνίες που θα έχουν νόημα και για τις δύο πλευρές
«Και στη συνέχεια, από αυτή τη νέα βάση δικαιοσύνης και αμοιβαιότητας, θα εμπλακούμε - ενδεχομένως - σε διμερείς διαπραγματεύσεις με χώρες σε όλο τον κόσμο για νέες εμπορικές συμφωνίες που θα έχουν νόημα και για τις δύο πλευρές», διευκρίνισε.
Σημειώνεται ότι, ο Μάρκο Ρούμπιο, ο οποίος δεν έδωσε λεπτομέρειες για το πώς θα μπορούσαν να μοιάζουν οι νέες συμφωνίες, δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα «επαναφέρουν τη βασική γραμμή» για να διασφαλίσουν ότι θα έχουν δίκαιη μεταχείριση.
«Δεν μας αρέσει το status quo. Θα θέσουμε ένα νέο status quo και στη συνέχεια θα μπορέσουμε να διαπραγματευτούμε κάτι, αν το θέλουν (τα άλλα έθνη)», είπε, προσθέτοντας ότι «αυτό που έχουμε τώρα δεν μπορεί να συνεχιστεί».
Υπενθυμίζεται ότι, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ απείλησε την Πέμπτη (13/03) να επιβάλει δασμούς 200% στις εισαγωγές κρασιού, κονιάκ και άλλων αλκοολούχων ποτών από την Ευρώπη, ανοίγοντας ένα νέο μέτωπο σε έναν παγκόσμιο εμπορικό «πόλεμο» που έχει αναστατώσει τις χρηματοπιστωτικές αγορές και έχει εγείρει φόβους ύφεσης.
Η σφαίρα που πήρε την αθωότητα μιας γενιάς: 17 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξη και η μνήμη δεν σβήνει
Kακοκαιρία Byron: «Κοκκίνησε» το Καστελόριζο από τα λασπόνερα - Αίτημα για κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης
Δώρο Χριστουγέννων: Πότε θα πληρωθεί, σε ποιους και πώς να το υπολογίσετε
Αυτά είναι τα ακριβά φάρμακα που θα διατίθενται και σε ιδιωτικά φαρμακεία από τον Ιανουάριο
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



