Τουρκία: Εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για τον Εκρέμ Ιμάμογλου
Μέχρι στιγμής, έχουν συλληφθεί σχεδόν 100 άτομα, μεταξύ των οποίων δημοσιογράφοι και επιχειρηματίες🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην Τουρκία, καθώς σήμερα τα ξημερώματα οι τουρκικές Αρχές προχώρησαν σε μεγάλη επιχείρηση προχωρώντας σε εκατοντάδες συλλήψεις μεταξύ αυτού και του Δημάρχου, Εκρέμ Ιμάμογλου. Ο Ιμάμογλου κατηγορείται για σύσταση εγκληματικού δικτύου εκβιασμού και ξεχωριστά για τη διεξαγωγή πολιτικής εκστρατείας συνδεδεμένη με το PKK πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2024.
«Δεν θα υποκύψω»
Στο πλαίσιο της επιχείρησης, οι τουρκικές δικαστικές Αρχές εξέδωσαν ένταλμα σύλληψης για τον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, καθώς και για τον σύμβουλό του στον τομέα του Τύπου, Μουράτ Ονγκούν.
Σε βίντεο που ανέβασε ο Ιμάμογλου φαίνεται να λέει ότι το βράδυ αστυνομικοί ήρθαν στο σπίτι του για να τον συλλάβουν. Ειδικότερα στο βίντεο, ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης δηλώνει ότι ετοιμάζεται για τη σύλληψή του και διαμηνύει ότι δεν θα υποκύψει και θα συνεχίσει τη μάχη κατά του Ερντογάν
Σε πλάνα που μετέδωσαν τουρκικά κανάλια φαίνονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έξω από το σπίτι του Εκρέμ Ιμάμογλου με πληροφορίες να κάνουν λόγο για τουλάχιστον 20 αστυνομικά οχήματα στην περιοχή.
Millet iradesine darbe vuruluyor. pic.twitter.com/waXHu23ZVN
— Ekrem İmamoğlu (@ekrem_imamoglu) March 19, 2025
Τη σύλληψή του ανακοίνωσε, ήδη, ο εκπρόσωπος τύπου του Ιμάμογλου, Μουράτ Ονγκούν γράφοντας «είμαι υπο κράτηση. Νομίζουν ότι με το να μας φιμώσουν, μπορούν να μας εμποδίσουν να υπερασπιστούμε και να στηρίξουμε τον Εκρέμ Ιμάμογλου. Κάνω έκκληση στους πολίτες μας που έχουν λογαριασμούς σε όλες τις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης: Από εδώ και πέρα, ο Ιμάμογλου εμπιστεύεται το τουρκικό έθνος. Δεν μπορούν να νικήσουν το έθνος».
Gözaltına alınıyorum. Bizi susturarak Ekrem İmamoğlu’nu savunmamızı, desteklememizi engelleyeceklerini sanıyorlar. Tüm sosyal medya mecralarında hesapları olan vatandaşlarımıza sesleniyorum: Bu saatten sonra Ekrem İmamoğlu Türk milletine emanettir. Koruyun, kollayın, destekleyin!…
— Murat Ongun (@Mrt_Ongun) March 19, 2025
Γιατί κατηγορείται
Ο Τούρκος εισαγγελέας κατηγορεί τον Ιμάμογλου για σύσταση εγκληματικού δικτύου εκβιασμού και ξεχωριστά για τη διεξαγωγή πολιτικής εκστρατείας συνδεδεμένη με το PKK πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2024.
Η ανακοίνωση της εισαγγελίας αναφέρει: «Έχει εκδοθεί ένταλμα κράτησης για συνολικά 100 άτομα, μεταξύ των οποίων ο ύποπτος αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης Εκρέμ Ιμάμογλου, Μουράτ Ονγκιούν, Τουντζάι Γιλμάζ, Φατίχ Κελές, Ερτάν Γιλντίζ και 95 ύποπτοι που συνδέονται με αυτά τα άτομα».
Οι κατηγορίες που σχετίζονται με την τρομοκρατία παρέχουν στην τουρκική κυβέρνηση νομική κάλυψη για να καθαιρέσει τον δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου, ακριβώς ένα χρόνο μετά την επανεκλογή του με το 51,21% των ψήφων στην Πόλη.
Η τουρκική αντιπολίτευση χαρακτηρίζει την επιδρομή τα ξημερώματα εναντίον του δημάρχου της Κωνσταντινούπολης Ιμάμογλου «πραξικόπημα ενάντια στη θέληση του έθνους».
«Ήρθαμε για να μείνουμε»: Αμετακίνητοι οι αγρότες – Συντονίζουν τις επόμενες κινήσεις, αποφασισμένοι για μπλόκα μέχρι τις γιορτές
«Μου χαμογέλασε και έκλεισε τα μάτια»: Ραγίζει καρδιές ο πατέρας του 2χρονου που πέθανε μετά την επίθεση σκύλου
«Δεν υπάρχει καλύτερος από αυτόν»: Το τηλεφώνημα του Ρονάλντο που ενθουσίασε τον Τραμπ
Μουντιάλ 2026: Ανακοινώθηκε το αναλυτικό πρόγραμμα των ομίλων - Οι μέρες και οι ώρες των αγώνων
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



