Ουκρανία: Πυρκαγιά σε πυρηνικό σταθμό στο Ρίβνε
Δεν παρατηρήθηκε αύξηση της ραδιενέργειας στην περιοχή🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε έναν πυρηνικό σταθμό της Ουκρανίας, με αποτέλεσμα να διακοπεί η λειτουργία ενός αντιδραστήρα, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές της χώρας, διαβεβαιώνοντας ότι μετά το ατύχημα αυτό το επίπεδο της ραδιενέργειας στην περιοχή δεν παρουσιάζει επικίνδυνη αύξηση.
Η πυρκαγιά κατασβέστηκε μέσα σε μία ώρα. Ξεκίνησε αργά το βράδυ της Δευτέρας στον πυρηνικό σταθμό του Ρίβνε, στη δυτική Ουκρανία, σε απόσταση περίπου 300 χιλιομέτρων από το Κίεβο.
Μία εκπρόσωπος της δημόσιας υπηρεσίας πυρηνικής ενέργειας Energoatom είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η φωτιά ξεκίνησε από έναν μετασχηματιστή και αμέσως ενεργοποιήθηκε το σύστημα προστασίας των αντιδραστήρων. "Ο τρίτος αντιδραστήρας σταμάτησε. Το επίπεδο ραδιενέργειας δεν αυξήθηκε", τόνισε , υπογραμμίζοντας ότι δεν τραυματίστηκε κανείς.
Οι αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνα για να εξακριβώσουν τα αίτια του ατυχήματος.
Ο τρίτος αντιδραστήρας του Ρίβνε –συνολικά έχει τέσσερις– παρέμεινε εκτός λειτουργίας και σήμερα, λόγω των εργασιών που ήταν σε εξέλιξη για την αντικατάσταση του μετασχηματιστή.
Στην Ουκρανία λειτουργούν σήμερα τέσσερις πυρηνικοί σταθμοί, με 15 αντιδραστήρες συνολικά. Η πυρηνική ενέργεια που παράγεται καλύπτει περίπου το 50% των αναγκών της χώρας.
Οι Φρουροί της Επανάστασης λένε πως χτύπησαν το «Λίνκολν» - Το Ιράν δηλώνει έτοιμο, το Ισραήλ λέει πως ήρθε η «β' φάση»
Ανατριχιαστική φωτογραφία: Για πρώτη φορά στη δημοσιότητα η στιγμή της εκτέλεσης των «200»
Επιχειρηματίας καταγγέλλει πως άνδρας του «άρπαξε» 190.000 ευρώ και γνωστές αθλήτριες τον ξυλοκόπησαν
Έφτασαν τα πρώτα ραβασάκια για ανασφάλιστα οχήματα και μη πληρωμή τελών κυκλοφορίας
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



