Τουρκία: Το 3,5% που λυγίζει εξουσίες
Δεν είναι τα τανκς που καθορίζουν το μέλλον, αλλά τα πλήθη που περπατούν ειρηνικά στους δρόμους🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Δεν είναι τα τανκς που καθορίζουν το μέλλον, αλλά τα πλήθη που περπατούν ειρηνικά στους δρόμους. Η ακαδημαϊκός του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ Erica Chenoweth μελέτησε 323 κοινωνικά κινήματα ανά τον κόσμο και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι όταν τουλάχιστον το 3,5% του πληθυσμού μιας χώρας συμμετέχει σε ειρηνικές και επίμονες διαμαρτυρίες, η επιτυχία του κινήματος είναι σχεδόν βέβαιη.
Τρία είναι τα βασικά στοιχεία: Οι διαμαρτυρίες να είναι ειρηνικές, περισσότερο από το 3,5% του πληθυσμού της χώρας να συμμετάσχει στις διαδηλώσεις και οι διαμαρτυρίες να διατηρούνται για κάποιο χρονικό διάστημα. Στην περίπτωση της Τουρκίας, αυτό σημαίνει περίπου τρία εκατομμύρια ανθρώπους, κατά την εφημερίδα Γενίτσαγ. Τρία εκατομμύρια πολίτες που αντιστέκονται ειρηνικά – στους δρόμους, στην κάλπη, ή ακόμα και στο… ταμείο του σούπερ μάρκετ.
Δούλεψε το οικονομικό μποϊκοτάζ στο οποίο κάλεσε η αντιπολίτευση
Διαβάστε ακόμη
Κραυγή απόγνωσης Έλληνα κτηνοτρόφου στο OPEN: «Ποια φέτα; Σε λίγο δε θα έχουμε γάλα ούτε για γιαούρτι»
Δύσκολες ώρες για τον πατέρα της Μέγκαν Μαρκλ - Ακρωτηριάστηκε το πόδι του και νοσηλεύεται στην εντατική
Κλήρωση Μουντιάλ 2026: Οι 12 όμιλοι για το μεγάλο ποδοσφαιρικό ραντεβού του καλοκαιριού
«Η Τουρκία εγκαταλείπει τα S-400 και ξεκινάει να προμηθεύεται F-35», λέει ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Άγκυρα
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



