Νιγηρία: Τουλάχιστον 26 νεκροί από επίθεση ενόπλων σε αυτοσχέδιο ορυχείο χρυσού
Συνεχιζόμενη βία στην περιοχή🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Τουλάχιστον 26 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους την Πέμπτη από ένοπλους που επιτέθηκαν σε ένα αυτοσχέδιο ορυχείο χρυσού στην πολιτεία Ζάμφαρα της βορειοδυτικής Νιγηρίας, όπως ανακοίνωσε η Διεθνής Αμνηστία το Σάββατο.
Επίθεση από ληστές στο ορυχείο
Σύμφωνα με τον Γιαχάγια Αντάμου Γκομπιράουα, εκπρόσωπο τοπικού συνδικάτου εργαζομένων στον τομέα εξόρυξης, οι ληστές επιτέθηκαν στο ορυχείο το μεσημέρι της Πέμπτης, σκοτώνοντας τουλάχιστον 19 ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων πέντε μελών πολιτοφυλακής που φρόντιζαν την ασφάλεια των εργατών. Οι δράστες πήγαν κατευθείαν στο ορυχείο και σκότωσαν επί τόπου 14 εργαζόμενους.
Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών
Ο Ίσα Σανούσι, διευθυντής της Διεθνούς Αμνηστίας στη Νιγηρία, ανέφερε ότι ο αριθμός των θυμάτων αυξήθηκε σε 26, καθώς πολλοί χωρικοί που προσπαθούσαν να εγκαταλείψουν την περιοχή για να ξεφύγουν από την επίθεση των ενόπλων, έπεσαν επίσης θύματα.
Συνεχιζόμενη βία στην περιοχή
Η βορειοδυτική Νιγηρία ταλανίζεται εδώ και χρόνια από επιθέσεις συμμοριών και τζιχαντιστών, που λεηλατούν, σκοτώνουν και απαγάγουν για λύτρα. Οι επιθέσεις στην περιοχή συνεχίζουν να προκαλούν φόβο και αναστάτωση στους κατοίκους, με τις τοπικές αρχές να αγωνίζονται να βρουν αποτελεσματική λύση.
Ο τοπικός αξιωματούχος του συνδικάτου υποστήριξε ότι οι επιθέσεις της Τρίτης αποτράπηκαν, αλλά η επιστροφή των ένοπλων συμμοριών την Πέμπτη αποδείχθηκε θανατηφόρα για πολλούς.
Αυτά είναι τα πρόσωπα που αναζήτησαν περισσότερο οι Έλληνες στη Google - «Πρωτιά» για την Klavdia
Είναι επίσημο: Η Netflix εξαγοράζει την Warner Bros για αστρονομικό ποσό
Παράνομες συνταγογραφήσεις με κέρδη πάνω από 100.000 ευρώ: Τρεις συλλήψεις - Η ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ
Έφηβος εξομολογείται πώς κατέληξε σε ηλικία 13 ετών να κάνει 11 γραμμαρία κεταμίνης την ημέρα
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



