Η Χαμάς δημοσιοποίησε νέο βίντεο με Ισραηλινό όμηρο
Ο ίδιος, μιλώντας εβραϊκά με ρωσική προφορά, συστήνεται ως «κρατούμενος νούμερο 24»🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Το υλικό κυκλοφόρησε σε μια περίοδο κατά την οποία οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς -με τη διαμεσολάβηση του Κατάρ και της Αιγύπτου- έχουν οδηγηθεί σε τέλμα.
Οι Ταξιαρχίες Εζεντίν αλ Κασάμ, η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, έδωσαν στη δημοσιότητα νέο βίντεο που φέρεται να δείχνει τραυματισμένο Ισραηλινό όμηρο υπό κράτηση στη Λωρίδα της Γάζας. Στο τετράλεπτο υλικό, διακρίνεται ένας άνδρας ξαπλωμένος, με επιδέσμους στο κεφάλι και στο αριστερό του χέρι, που φέρουν καφέ κηλίδες. Η αυθεντικότητα του βίντεο δεν έχει επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητες πηγές.
Ο ίδιος, μιλώντας εβραϊκά με ρωσική προφορά, συστήνεται ως «κρατούμενος νούμερο 24» και αφήνει να εννοηθεί ότι τραυματίστηκε από ισραηλινό βομβαρδισμό. Κάνει επίσης αναφορά στην επικείμενη επέτειο ανεξαρτησίας του Ισραήλ, υποδηλώνοντας ότι το βίντεο μαγνητοσκοπήθηκε λίγο πριν την 1η Μαΐου.
Το υλικό κυκλοφόρησε σε μια περίοδο κατά την οποία οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς -με τη διαμεσολάβηση του Κατάρ και της Αιγύπτου- έχουν οδηγηθεί σε τέλμα, ενώ οι ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Γάζα συνεχίζονται από τις 18 Μαρτίου, μετά τη λήξη δίμηνης εκεχειρίας. Από τότε, η Χαμάς έχει δώσει στη δημοσιότητα αρκετά βίντεο με Ισραηλινούς ομήρους.
«Νάρκη» το ενεργειακό για τα νοικοκυριά: Ποια μέτρα παίρνει η κυβέρνηση - Τι συζητήθηκε στο ευρωπαϊκό ραντεβού των 27
Η Γκιλφόιλ και τα αμείλικτα ερωτήματα της αμερικανικής στρατηγικής στην Ελλάδα
Ο Τραμπ παγώνει τις κυρώσεις προς τη Ρωσία κι έρχεται ένα βήμα πιο κοντά στον Πούτιν
Πρέσβεις των ΗΠΑ στην Ελλάδα: Κάποτε έδιναν χαστούκια σε υπουργούς, τώρα ένα βράδυ στα μπουζούκια και δρόμο…
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




