Τουρκία: Τέσσερα στα 10 σπίτια στην Κωνσταντινούπολη δεν έχουν ασφάλιση σεισμού
Παρά τα τραγικά μαθήματα του παρελθόντος και τον διαρκή σεισμικό κίνδυνο που απειλεί την καρδιά της Τουρκίας, η Κωνσταντινούπολη παραμένει απροετοίμαστη🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Παρά τα τραγικά μαθήματα του παρελθόντος και τον διαρκή σεισμικό κίνδυνο που απειλεί την καρδιά της Τουρκίας, η Κωνσταντινούπολη παραμένει σοκαριστικά απροετοίμαστη απέναντι σε μια ενδεχόμενη φυσική καταστροφή. Σχεδόν τα μισά σπίτια στην πόλη δεν διαθέτουν υποχρεωτική ασφάλιση σεισμού, την ώρα που η γη συνεχίζει να τρέμει στην ευρύτερη περιοχή της Θάλασσας του Μαρμαρά.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ιδρύματος Ασφάλισης Φυσικών Καταστροφών (DASK), το ποσοστό ασφάλισης στην Κωνσταντινούπολη φτάνει μόλις το 62%.

Αυτό σημαίνει ότι 4 στα 10 σπίτια, σε μία από τις πιο πυκνο-κατοικημένες και σεισμογενείς περιοχές της χώρας, παραμένουν ανασφάλιστα απέναντι στον κίνδυνο.
Μετά τη νέα σεισμική δραστηριότητα στη Θάλασσα του Μαρμαρά και τους καταστροφικούς σεισμούς του Καχραμάνμαράς πριν δύο χρόνια, το ενδιαφέρον για ασφάλιση αυξήθηκε, όμως το εθνικό ποσοστό παραμένει χαμηλό, στο 56%. Στην περιφέρεια Μαρμαρά το ποσοστό ανέρχεται σε 64%, ενώ η Γιάλοβα, όπου είχε γίνει ο μεγάλος σεισμός το 1999, ξεχωρίζει με κάλυψη 83%.
Η υποχρεωτική ασφάλιση σεισμού εφαρμόζεται στην Τουρκία από το 2000.
Ο Ζελένσκι στρέφεται στους Ευρωπαίους μετά τις άκαρπες συνομιλίες στο Μαϊάμι - Τι τον προβληματίζει
Συγκλονίζει ο Πάνος Ρούτσι: Ο αγώνας δεν σταματάει - «Δεν έχουμε προλάβει να πενθήσουμε, δεν αντέχω να είμαι στην εκταφή»
Μαρουσάκης: Έρχεται ο «Ωμέγα Εμποδιστής» για ήπιες ημέρες - Τι καιρό θα κάνει τα Χριστούγεννα
Όλο το Χόλυγουντ «στα χέρια» του Netflix μετά την εξαγορά της Warner - Τι ακριβώς αγόρασε;
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



