Μακρόν μετά την τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τραμπ: «Η Ρωσία δεν επιθυμεί ειρήνη»
«Απλώς προσπαθεί να αγοράσει χρόνο συνεχίζοντας τον πόλεμο»🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε ότι συνομίλησε με τον Αμερικανό ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ ενώ βρισκόταν στα Τίρανα για τη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας, λέγοντας ότι η Ρωσία δεν έδειχνε ότι είναι έτοιμη για ειρήνη στην Ουκρανία.
«Μόλις είχαμε μια τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο των ΗΠΑ ενώ βρισκόμουν στην Αλβανία. Για άλλη μια φορά, ο πρόεδρος Πούτιν αρνείται να απαντήσει στην πρόταση της άνευ όρων κατάπαυσης του πυρός που υπέβαλαν οι Αμερικανοί και υποστήριξαν η Ουκρανία και οι Ευρωπαίοι», τόνισε ο Μακρόν με ανάρτηση στο X.
Η Ρωσία δεν επιθυμεί ειρήνη
«Απορρίπτοντας την κατάπαυση του πυρός και τον διάλογο με την Ουκρανία, η Ρωσία δείχνει ότι δεν επιθυμεί ειρήνη και απλώς προσπαθεί να αγοράσει χρόνο συνεχίζοντας τον πόλεμο», πρόσθεσε ο Γάλλος πρόεδρος.
Κατά τη συνάντηση που είχαν με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι στα Τίρανα, στο περιθώριο της συνόδου, ο πρόεδρος της Γαλλίας και ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ χαρακτήρισαν «απαράδεκτη» τη στάση της Ρωσίας στις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις της Κωνσταντινούπολης.
Σπουδαία ανακάλυψη: Βρέθηκε αρχαίο μαρμάρινο αντικείμενο που «μαρτυρά» τις πρώιμες χριστιανικές βαπτίσεις
Αδιανόητο γκολ απ' τον Γιαννιώτη στην Τουρκία - Σκόραρε απ' τα 90 μέτρα ο Έλληνας γκολκίπερ!
Πειραιάς: Παρασύρθηκε ανήλικος από αστικό λεωφορείο - Στο Τζάνειο σε κρίσιμη κατάσταση ο 17χρονος
Οι διάλογοι-φωτιά στη δικογραφία της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας για τον ΟΠΕΚΕΠΕ - «Θα στον φτιάξω, αλλά να του πεις να μη γυρίζει και κοκορεύεται στα καφενεία»
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



