Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ - Σι για τους δασμούς – Τι συμφώνησαν οι δυο ηγέτες
Ο Κινέζος πρόεδρος κάλεσε τον Αμερικανό ομόλογό του μαζί με την σύζυγό του στην Κίνα🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ με τον Αμερικανό ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ, όπως μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.
Οι τηλεφωνικές συνομιλίες έγιναν κατόπιν αιτήματος του Τραμπ, ανέφερε το Xinhua, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τη συνομιλία των ηγετών.
«Μου αρέσει ο Πρόεδρος Σι της Κίνας, πάντα μου άρεσε και πάντα θα μου αρέσει, αλλά είναι πολύ σκληρός και εξαιρετικά δύσκολος στις διαπραγματεύσεις», ανέφερε ο Τραμπ σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Truth Social.
Η πρόσκληση Σι στον Τραμπ
Οι δύο ηγέτες προσπάθησαν να επιλύσουν ορισμένες από τις διαφορές τους όσον αφορά τους δασμούς. Αλλωστε αμερικανικό δικαστήριο για το εμπόριο αποφάνθηκε την περασμένη εβδομάδα πως ο Ντόναλντ Τραμπ υπερέβη τις εξουσίες του, επιβάλλοντας με διάταγμα το μεγαλύτερο μέρος των δασμών του στις εισαγωγές προϊόντων από την Κίνα και από άλλες χώρες.
Τέλος, ο πρόεδρος Σι προσκάλεσε επίσημα τον Τραμπ και την Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ σε επίσκεψη στην Κίνα, πρόσκληση την οποία ο Τραμπ δήλωσε ότι αποδέχθηκε, εκφράζοντας την προσμονή και των δύο ηγετών για την πραγματοποίησή της.
Ο «χάρτης των μπλόκων» σε όλη την Ελλάδα: Κλιμακώνουν την «εξέγερση» οι αγρότες - Ενισχύουν τις κινητοποιήσεις σε δρόμους, λιμάνια και τελωνεία
«Η κυβέρνηση εκβιάζεται από τα μπλόκα»: Προκλητικές δηλώσεις Σιμόπουλου για τους αγρότες
Ελεύθεροι επαγγελματίες: Αύξηση ασφαλιστικών εισφορών φέρνει το 2026 – Η κρίσιμη επιλογή του Ιανουαρίου
Ο Βαλάντης εκνευρίστηκε με τους μουσικούς του και τους «έφτυσε» επί σκηνής - Δείτε βίντεο
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



