Γάζα: Κατάπαυση πυρός ανάμεσα στην Χαμάς και το Ισραήλ
Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι συνήφθη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός με το Ισραήλ, με τη διαμεσολάβηση της κυβέρνησης της Αιγύπτου, προκειμένου να τερματιστεί η έξαρση της βίας στη Λωρίδα της Γάζας και στο νότιο Ισραήλ το Σαββατοκύριακο🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Η κατάπαυση του πυρός επρόκειτο να τεθεί σε εφαρμογή «στις 04:30» [τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας], δήλωσε πηγή ενήμερη για το περιεχόμενο της συμφωνίας στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς. Την πληροφορία ότι επιτεύχθηκε συμφωνία επιβεβαίωσε δεύτερος παλαιστίνιος αξιωματούχος.
Την είδηση μετέδωσε επίσης τηλεοπτικό δίκτυο προσκείμενο στη Χαμάς, το ισλαμιστικό κίνημα το οποίο κυβερνά τη Λωρίδα της Γάζας.
Δεν έχει υπάρξει, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, επιβεβαίωση από την ισραηλινή πλευρά, που γενικά αποφεύγει να σχολιάζει δημόσια οποιεσδήποτε διαπραγματεύσεις της με τη Χαμάς, οργάνωση που χαρακτηρίζει τρομοκρατική.
Διαβάστε ακόμη
Τι θα γίνει με τις ενεργειακές συμφωνίες στην Ελλάδα μετά την αποπομπή της Γκίλφοϊλ
Εικοσιτετράωρη απεργία στα ΚΤΕΛ στις 3 Νοεμβρίου - «Παγωμένοι» μισθοί από το 2009 και αδιέξοδο στις συλλογικές συμβάσεις
Το «βαθύ λαρύγγι» στην υπόθεση Κίμπερλι, οι δύο Ρουμάνοι υπουργοί με Έλληνα επιχειρηματία και το deal για τα Goody's
Ευρωπαϊκό Συμβούλιο: Το διπλό μήνυμα Μητσοτάκη και η δύσκολη συζήτηση για την ενεργειακή κρίση - Ποια άλλα θέματα είναι στο «μενού»
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




