Ερντογάν: Θετικές εξελίξεις στο θέμα των Eurofighter – Ανοίγει ο δρόμος και για τα F-35
Η Τουρκία θέλει να αγοράσει περισσότερα από 20 αεροσκάφη Eurofighter στην τρέχουσα έκδοσή τους🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ ότι είχε συνομιλίες με τη Βρετανία και τη Γερμανία σχετικά με τα μαχητικά Eurofighter και ότι υπήρξαν «θετικές εξελίξεις» στο θέμα.
Η Τουρκία έχει αναφέρει κατά το παρελθόν ότι διεξάγει συνομιλίες για την αγορά μαχητικών τύπου Eurofighter Typfoon, τα οποία κατασκευάζει μια κοινοπραξία της Γερμανίας, Βρετανίας, Ιταλίας και Ισπανίας, που εκπροσωπείται από τις εταιρείες Airbus, BAE Systems και Leonardo.
Θετικός ο Τραμπ για τα F-35
Παράλληλα, ο Τούρκος πρόεδρος έκανε λόγο για θετικές εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις και για την απόκτηση F-35 από τις ΗΠΑ. Συγκεκριμένα, στο τετ α τετ που είχε με τον Αμερικανό ομόλογό του τόνισε ότι δεν συζήτησαν καθόλου για τα ρωσικά πυραυλικά συστήματα αεροπορικής άμυνας S-400 και αλλά διευκρίνισε πως μίλησαν για τα μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-35.
«Πληρώσαμε περίπου 1,3 δισεκ. δολάρια για τα F-35. Έχουμε δει ότι ο Τραμπ έχει καλές προθέσεις για την παράδοσή τους» είπε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν.
Κραυγή απόγνωσης Έλληνα κτηνοτρόφου στο OPEN: «Ποια φέτα; Σε λίγο δε θα έχουμε γάλα ούτε για γιαούρτι»
Δύσκολες ώρες για τον πατέρα της Μέγκαν Μαρκλ - Ακρωτηριάστηκε το πόδι του και νοσηλεύεται στην εντατική
Κλήρωση Μουντιάλ 2026: Οι 12 όμιλοι για το μεγάλο ποδοσφαιρικό ραντεβού του καλοκαιριού
«Η Τουρκία εγκαταλείπει τα S-400 και ξεκινάει να προμηθεύεται F-35», λέει ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Άγκυρα
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



