Ερντογάν: Θετικές εξελίξεις στο θέμα των Eurofighter – Ανοίγει ο δρόμος και για τα F-35
Η Τουρκία θέλει να αγοράσει περισσότερα από 20 αεροσκάφη Eurofighter στην τρέχουσα έκδοσή τους🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ ότι είχε συνομιλίες με τη Βρετανία και τη Γερμανία σχετικά με τα μαχητικά Eurofighter και ότι υπήρξαν «θετικές εξελίξεις» στο θέμα.
Η Τουρκία έχει αναφέρει κατά το παρελθόν ότι διεξάγει συνομιλίες για την αγορά μαχητικών τύπου Eurofighter Typfoon, τα οποία κατασκευάζει μια κοινοπραξία της Γερμανίας, Βρετανίας, Ιταλίας και Ισπανίας, που εκπροσωπείται από τις εταιρείες Airbus, BAE Systems και Leonardo.
Θετικός ο Τραμπ για τα F-35
Παράλληλα, ο Τούρκος πρόεδρος έκανε λόγο για θετικές εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις και για την απόκτηση F-35 από τις ΗΠΑ. Συγκεκριμένα, στο τετ α τετ που είχε με τον Αμερικανό ομόλογό του τόνισε ότι δεν συζήτησαν καθόλου για τα ρωσικά πυραυλικά συστήματα αεροπορικής άμυνας S-400 και αλλά διευκρίνισε πως μίλησαν για τα μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-35.
«Πληρώσαμε περίπου 1,3 δισεκ. δολάρια για τα F-35. Έχουμε δει ότι ο Τραμπ έχει καλές προθέσεις για την παράδοσή τους» είπε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν.
«Φουρτούνες» στο Αιγαίο: Η Άγκυρα ανεβάζει τους τόνους με φόντο τη Ρόδο και το καλώδιο Ελλάδας-Κύπρου
Εφιάλτης δίχως τέλος στο Νεπάλ: Συναγερμός για υπερχείλιση της τεχνητής λίμνης- «Παγώνουν» οι διασώσεις, στους 472 οι νεκροί
Έλενα Ακρίτα: Ένα ευρύτερο θεσμικό ερώτημα πίσω από την άρνηση της ΝΔ
Ο Σφαγέας της Βοσνίας πέθανε με τον σταυρό στο χέρι: Η ειρωνεία της μοίρας για τον Σέρβο στρατηγό Ράτκο Μλάντιτς
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



