Μέση Ανατολή: Το πλοίο «Handala» σάλπαρε με προορισμό τη Γάζα για να σπάσει τον αποκλεισμό
Ακόμα μια πρωτοβουλία από τον Στόλο της Ελευθερίας🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋
Με προορισμό τη Γάζα ξεκίνησε το νέο πλοίο του Στόλου της Ελευθερίας, με το «Handala» να προσδοκά να σπάσει τον αποκλεισμό που έχει επιβάλει το Ισραήλ στην πολιορκημένη περιοχή.
Το «Handala» είναι φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια και με πυξίδα του την αλληλεγγύη, αποπλέοντας από το λιμάνι των Συρακουσών στη Σικελία λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι (τοπική ώρα). «Μόλις μερικές εβδομάδες αφότου οι ισραηλινές δυνάμεις κατέλαβαν παράνομα το σκάφος μας “Madleen“ και απήγαγαν 12 άοπλους πολίτες σε διεθνή ύδατα, συνεχίζουμε — με παγκόσμια αλληλεγγύη — να αμφισβητούμε τον παράνομο και φονικό αποκλεισμό του Ισραήλ», όπως ανακοίνωσε ο Στόλος της Ελευθερίας.
«Αυτή η αποστολή είναι αφιερωμένη στα παιδιά της Γάζας», επισήμαναν πρόσφατα οι διοργανωτές, προσθέτοντας πως «το σκάφος αυτό μεταφέρει το πνεύμα του Handala, αλλά και το πνεύμα κάθε παιδιού στη Γάζα που έχει στερηθεί την ασφάλεια, την αξιοπρέπεια και την χαρά». «Δεν είμαστε κυβερνήσεις. Είμαστε άνθρωποι που αναλαμβάνουμε δράση εκεί που οι θεσμοί έχουν αποτύχει. Δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω», τόνισαν.

Σημειώνεται ότι στο λιμάνι των Συρακουσών συγκεντρώθηκαν δεκάδες άνθρωποι με σημαίες της Παλαιστίνης, φωνάζοντας το σύνθημα «Free Palestine», αποχαιρετώντας το σκάφος.
Επαναστατική κίνηση στο Ναύπλιο, αν και αποτυχημένη «έδειξε» στον βασιλιά Όθωνα το δρόμο της έξωσης
Μην πεις ότι δεν ήξερες: Τι διαβάζουμε και πού βγαίνουμε σήμερα Κυριακή;
Τα ποντίκια δεν άντεξαν στον Παράδεισο - Συγκλονιστικό πείραμα του 1968 «δείχνει» ανθρώπινες κοινωνίες της εποχής μας
Επιβεβαιώθηκε ο θάνατος του Χαμενεΐ - Εθνικό πένθος 40 ημερών στο Ιράν, μήνυμα οργής από τους Φρουρούς της Επανάστασης
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




