Μεγάλη φωτιά στην Κύπρο: Πύρινη λαίλαπα στη Λεμεσό - Εκκενώνονται οικισμοί, ένας εγκαυματίας
Η πυρκαγιά που ξεκίνησε από το χωριό Μαλιά, επεκτάθηκε στη Βάσα Κοιλανίου και εν συνεχεία σε άλλα χωριά της περιοχής🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Μεγάλη φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη στην Κύπρο, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν άνιση μάχη με την πύρινη λαίλαπα στην επαρχία Λεμεσού. Η πυρκαγιά που ξεκίνησε από το χωριό Μαλιά, επεκτάθηκε στη Βάσα Κοιλανίου και εν συνεχεία σε άλλα χωριά της περιοχής.
Τρομοκρατημένοι οι κάτοικοι εκκενώνουν τα σπίτια τους με οδηγίες της Πολιτικής Άμυνας και εγκαταλείπουν όπως όπως τις πυρόπληκτες περιοχές. Οι δυνάμεις πυρόσβεσης επιχειρούν με επίγεια και εναέρια μέσα να περιορίσουν τις φλόγες.
Οι καιρικές συνθήκες καθιστούν το έργο των δυνάμεων πυρόσβεσης πολύ δύσκολο καθώς στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.
Εκκενώνονται οικισμοί και κατασκηνώσεις
Λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς εκκενώνονται Πέρα Πεδί, Κοιλάνι και κατασκηνωτικοί χώροι, καθώς οι φλόγες κατευθύνονται προς Πέρα Πεδί και Κοιλάνι Λεμεσού.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής και όπως μεταδίδει το Cyprus Times, προωθείται εκκένωση των πιο πάνω Κοινοτήτων ως επίσης και κατασκηνωτικών χώρων της ευρύτερης περιοχής Πλατρών.
Ένας εγκαυματίας
Την ίδια ώρα, σε επιφυλακή τα δημόσια νοσηλευτήρια για τραυματίες από τις πυρόπληκτες περοχές.
Σύμφωνα με τη μέχρι στιγμής ενημέρωση, υπάρχει ένα πρόσωπο που υπέστη εγκαύματα σε μεγάλη επιφάνεια του σώματος του, έτυχε των Πρώτων Βοηθειών επί τόπου και αφού σταθεροποιήθηκε μεταφέρεται στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Λεμεσού.
Τα μηνύματα Μητσοτάκη από τη ΔΕΘ: Τα διλήμματα της κάλπης, το αφήγημα σταθερότητας και τα πυρά στην αντιπολίτευση
Στο μικροσκόπιο τα αίτια της συντριβής του Phantom - Πώς έγινε η τραγωδία στην Τανάγρα
Ο Ιβάν Σαββίδης δεν φεύγει, δεν κάνει πίσω, προχωρά μόνο μπροστά
«Είμαι εκνευρισμένη»: Η σύζυγος του Ελ Τσάπο τα βάζει με το TikTok μετά την αναστολή του λογαριασμού της
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




