Huawei: Η Κίνα καλεί τον Καναδά να απελευθερώσει την Ουανγκζού
«Οι ΗΠΑ και ο Καναδάς καταχράστηκαν τη διμερή συνθήκη έκδοσης», καταγγέλλει η Κίνα🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Η Κίνα επανέλαβε σήμερα το αίτημά της προς τις ΗΠΑ να αποσύρει το ένταλμα σύλληψης σε βάρος της οικονομικής διευθύντριας της Huawei Μενγκ Ουανγκζού και το αίτημα για την έκδοσή της από τον Καναδά.
Ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Γκενγκ Σουάνγκ δήλωσε ότι η θέση της Κίνας για το θέμα αυτό είναι σαφής και σταθερή, καλώντας την καναδική πλευρά να απελευθερώσει τη Μενγκ και να της επιτρέψει να επιστρέψει στην Κίνα με ασφάλεια.
«Οι ΗΠΑ και ο Καναδάς καταχράστηκαν τη διμερή συνθήκη έκδοσης και αυθαιρέτως χρησιμοποίησαν αναγκαστικά μέτρα σε βάρος Κινέζας υπηκόου, παραβιάζοντας σοβαρά τα νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντά της», δήλωσε. Σύμφωνα με τον Γκενγκ, αυτό αποτελεί «σοβαρό πολιτικό ζήτημα».
Διαβάστε ακόμη
Βγάζουν τα... μαχαίρια Ανδρουλάκης και Τσίπρας στο κυνήγι για τη δεύτερη θέση
Πέπλο ανησυχίας στους Ευρωπαίους: Πόσο πραγματικά απειλείται το καλοκαίρι μας από τις ελλείψεις καυσίμων στις αερομεταφορές
Μπάζωμα παραλίας Ωρωπός: Γιατί η αποκατάσταση του περιβαλλοντικού εγκλήματος θα μπορούσε να πάρει μήνες ακόμα και χρόνια
Τραμπ για Ιράν: Τέλος οι εχθροπραξίες - Ίσως είμαστε καλύτερα χωρίς συμφωνία
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




