Μπολσονάρου: Για απόπειρα πραξικοπήματος δικάζεται ο πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας
Ο ακροδεξιός πρώην ηγέτης και σύμμαχος του Ντόναλντ Τραμπ κατηγορείται ότι συνωμότησε για να παραμείνει στην εξουσία🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Για απόπειρα πραξικοπήματος δικάζεται ο πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας, Ζαΐχ Μπολσονάρου, ο οποίος κινδυνεύει με έως και 43 χρόνια φυλάκιση.
Η ιστορική διαδικασία στο Ανώτατο Δικαστήριο της Βραζιλίας, ξεκίνησε την Τρίτη (02/09), όπου ο πρώην πρόεδρος Ζαΐχ Μπολσονάρου δικάζεται για απόπειρα πραξικοπήματος, μετά την ήττα του στις εκλογές του 2022.
Ο ακροδεξιός πρώην ηγέτης και σύμμαχος του Ντόναλντ Τραμπ κατηγορείται ότι συνωμότησε για να παραμείνει στην εξουσία, σχεδιάζοντας κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης και νέες εκλογές, ενώ φέρεται να γνώριζε ακόμα και για σχέδιο δολοφονίας του προέδρου Λούλα ντα Σίλβα.
Αν καταδικαστεί, κινδυνεύει με ποινή άνω των 40 ετών. Η δίκη, που έχει διχάσει τη χώρα, θεωρείται είτε κρίσιμη δοκιμασία για τη δημοκρατία της Βραζιλίας, είτε «πολιτική δίωξη». Οι υποστηρικτές του επικαλούνται τη στήριξη Τραμπ και ζητούν αμνηστία, ενώ η Ουάσινγκτον έχει επιβάλει κυρώσεις στον δικαστή Μοράες. Η απόφαση αναμένεται μέχρι τις 12 Σεπτεμβρίου.
Αυτά είναι τα πρόσωπα που αναζήτησαν περισσότερο οι Έλληνες στη Google - «Πρωτιά» για την Klavdia
Είναι επίσημο: Η Netflix εξαγοράζει την Warner Bros για αστρονομικό ποσό
Παράνομες συνταγογραφήσεις με κέρδη πάνω από 100.000 ευρώ: Τρεις συλλήψεις - Η ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ
Έφηβος εξομολογείται πώς κατέληξε να κάνει 11 γραμμαρία κεταμίνης τη μέρα στα 13 του
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



