Τουρκία: Προειδοποίηση για ισχυρό σεισμό 7 Ρίχτερ - Τι λένε οι ειδικοί
Μετά τον σεισμό των 4,2 Ρίχτερ στο Σιμάβ της Κιουτάχειας, ο σεισμολόγος Οσμάν Μπεκτάς προειδοποιεί για πιθανότητα μελλοντικής δόνησης μεγέθους 6-7 Ρίχτερ🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Στις 02:16 τα ξημερώματα, η Υπηρεσία Διαχείρισης Καταστροφών και Έκτακτων Αναγκών (AFAD) ανακοίνωσε σεισμό 4,2 Ρίχτερ στην περιοχή Σιμάβ της Κιουτάχειας. Η δόνηση προκάλεσε πανικό στους κατοίκους και αμέσως προκάλεσε το ενδιαφέρον της επιστημονικής κοινότητας.
«Πιθανότητα σεισμού 6-7 Ρίχτερ»
Ο γνωστός σεισμολόγος, καθηγητής Δρ. Οσμάν Μπεκτάς, τόνισε μέσω κοινωνικών δικτύων ότι οι ρηγματώσεις από το μπλοκ Ουσάκ επεκτείνονται προς την Κιουτάχεια και τις γειτονικές περιοχές. «Η σεισμικότητα δείχνει τη μετάβαση από το μπλοκ Ουσάκ στο μπλοκ Κουτάχια–Μπαλικεσίρ», δήλωσε, υπενθυμίζοντας ότι μεταξύ 1969 και 2025 σημειώθηκαν έξι σεισμοί μεγέθους 6-7 στην περιοχή του Ουσάκ.
Απαντώντας σε ερώτηση αν μπορεί να σημειωθεί ισχυρότερη δόνηση, ο Μπεκτάς ήταν σαφής: «Υπάρχει πιθανότητα να συμβεί σεισμός 6-7 Ρίχτερ στο Σιμάβ».
Εστία ανησυχίας γύρω από το Ουσάκ
Στην ερώτηση «Για ποιον χτυπούν οι καμπάνες;» ο Τούρκος σεισμολόγος απάντησε: «Για τις επαρχίες γύρω από την περιοχή Ουσάκ», εστιάζοντας έτσι την προσοχή στις γύρω περιοχές που θεωρούνται πιο ευάλωτες σε έναν ισχυρό σεισμό.
Ακριβή μου σανίδα: Βγήκε για SUP στη Λήμνο και γύρισε με «καμπάνα» 250 ευρώ!
Νεκρό ζευγάρι σε γκαράζ στον Πειραιά: Ασφυξία από μονοξείδιο του άνθρακα η πιθανότερη αιτία θανάτου - Το αυτοκίνητο ήταν σε λειτουργία
Ιστορικές στιγμές στο Παρίσι: Το ελληνικό άγημα παρέλασε ξανά στην Αψίδα του Θριάμβου, όπως το 1919
Παραλίγο τραγωδία σε πτήση Λονδίνο-Αθήνα: Πώς ένα λάθος των πιλότων οδήγησε σε απογείωση της τελευταίας στιγμής
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




