Εμπορικός Πόλεμος: Πιθανή συνάντηση Τραμπ-Σι Τζινπίνγκ στη Σύνοδο G20
Ο Τραμπ απαίτησε από την Κίνα να κλείσει μια διμερή συμφωνία για το εμπόριο με την κυβέρνησή του «τώρα»🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο Κινέζος ομόλογός του Σι Τζινπίνγκ πιθανόν να συναντηθούν στη Σύνοδο της G20 στην Ιαπωνία στο τέλος του Ιουνίου και να συνομιλήσουν για θέματα που αφορούν το εμπόριο, δήλωσε σήμερα ο οικονομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου Λάρι Κάντλοου.
Μιλώντας στην εκπομπή «Fox News Sunday», ο Κάντλοου είπε ότι τις τελευταίες δύο εβδομάδες η Κίνα έχει υπαναχωρήσει από κάποιες από τις δεσμεύσεις της και ότι το ζητούμενο τώρα είναι να διασφαλιστεί ότι το Πεκίνο θα ψηφίσει νόμο για τις αλλαγές που έχει δεσμευτεί να κάνει.
Ο Τραμπ απαίτησε από την Κίνα να κλείσει μια διμερή συμφωνία για το εμπόριο με την κυβέρνησή του «τώρα», διαμηνύοντας στο Πεκίνο ότι θα βρεθεί αντιμέτωπο με «πολύ χειρότερη» κατάσταση εάν η διαπραγμάτευση συνεχιστεί κατά τη διάρκεια της δεύτερης θητείας που προεξοφλεί ότι θα εξασφαλίσει στον Λευκό Οίκο.
Εν μέσω του εμπορικού πολέμου στον οποίο αναμετρώνται η Ουάσινγκτον με το Πεκίνο, κινεζικά προϊόντα αξίας 250 δισεκατομμυρίων και πλέον που εξάγονται στις ΗΠΑ υφίστανται τιμωρητικούς τελωνειακούς δασμούς, οι οποίοι αυξήθηκαν από το 10% στο 25% προχθές Παρασκευή για προϊόντα αξίας 200 δισεκ. δολαρίων.
Την ίδια ημέρα ο Τραμπ διέταξε την κυβέρνησή του να κινήσει τη διαδικασία για την επιβολή βαρύτερων τελωνειακών δασμών στα εναπομείναντα εισαγόμενα κινεζικά προϊόντα, αξίας περίπου 300 δισεκ. δολαρίων ακόμη.
Αν αποφασιστεί, η αύξηση των δασμών θα χρειαστεί πιθανόν αρκετούς μήνες για να τεθεί σε εφαρμογή, όμως η κίνηση επιτρέπει στον Ρεπουμπλικάνο να σφίξει κι άλλο τη θηλιά στην Κίνα, εν μέσω των δύσκολων διαπραγματεύσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη.
Το Πεκίνο απαντά πως δεν προτίθεται να κάνει πίσω μπροστά στις απειλές του Λευκού Οίκου. «Η Κίνα δεν θα παραδοθεί λόγω της πίεσης», ξεκαθάρισε ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Γκάο Φενγκ.
Ο πιο πρόσφατος γύρος των σινοαμερικανικών διαπραγματεύσεων για το εμπόριο, την Πέμπτη και την Παρασκευή στην Ουάσινγκτον, δεν οδήγησε σε συμφωνία.
Ινδία: 21χρονος φοιτητής καθάρισε μόνος του τον μολυσμένο ποταμό Ατζνάρ και κέρδισε διεθνή αναγνώριση
Σοκαριστικό βίντεο: Σφοδρή σύγκρουση με Lamborghini που έτρεχε με 200 χλμ - Νεκροί πατέρας και γιος
Πέθανε σε ηλικία 70 ετών ο κινηματογραφικός παραγωγός, Θάνος Λαμπρόπουλος - Η σημαντική διαδρομή του στον ελληνικό κινηματογράφο
Τανάγρα: Το σενάριο της αιφνίδιας βλάβης στο μικροσκόπιο - Βίντεο από την πρόβα του Phantom πριν τη συντριβή
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



