Χαλκιδική: Καρέ καρέ οι Ροζ Πάνθηρες τη στιγμή που αρπάζουν κοσμήματα αξίας 580.000 ευρώ
Δείτε βίντεο από τη στιγμή της εισβολής τους στο κοσμηματοπωλείο🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

Βίντεο ντοκουμέντο από τη ληστεία - μαμούθ σε κοσμηματοπωλείο εντός ξενοδοχειακής μονάδας στη Χαλκιδική, η οποία διαπράχθηκε στις αρχές του περασμένου Σεπτεμβρίου, δόθηκε στη δημοσιότητα. Στο βίντεο του MEGA διακρίνεται ο ένας ληστής που ακινητοποιεί τον υπάλληλο που αρπάζει ρολόγια, ενώ ο άλλος αδειάζει τις βιτρίνες, ενώ στη συνέχεια απομακρύνονται με ηλεκτρικά πατίνια.
Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν δύο Σέρβοι, 48 και 46 ετών, σε βάρος των οποίων εκδόθηκαν Ευρωπαϊκά Εντάλματα Σύλληψης, δυνάμει των οποίων συνελήφθησαν σε Βουλγαρία και Κροατία, αντίστοιχα.
Σύμφωνα με την Αστυνομία πρόκειται για μέλη εγκληματικής οργάνωσης, η οποία είναι δομημένη στα πλαίσια των Διεθνικών Εγκληματικών Ομάδων και Οργανώσεων του Βαλκανικού Οργανωμένου Εγκλήματος, με την ονομασία «PinkPanthers» (Ροζ Πάνθηρες), με εξειδίκευση σε ληστείες κοσμηματοπωλείων, οι οποίες χαρακτηρίζονται από υψηλό βαθμό οργάνωσης, προσαρμοστικότητας και εξελισσόμενες μεθόδους δράσης.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά της Ζωής και της Ιδιοκτησίας, με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Πολυγύρου Χαλκιδικής, καθώς και μέσω διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας και ανταλλαγής πληροφοριών με αλλοδαπές αρχές ευρωπαϊκών χωρών και την EUROPOL, τέσσερα μέλη της εν λόγω εγκληματικής οργάνωσης, δραστηριοποιήθηκαν στην ελληνική επικράτεια από 20 Αυγούστου έως 2 Σεπτεμβρίου 2025, με σκοπό τη διάπραξη της ληστείας στο κοσμηματοπωλείο.
Σημειώνεται ότι αναζητείται και μια γυναίκα.
Πώς οργάνωσαν τη ληστεία
Ως προς τον τρόπο δράσης τους, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, είχαν εισέλθει στη χώρα μας από το εξωτερικό σε διαφορετικούς χρόνους και, χρησιμοποιώντας πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, προέβησαν στην ενοικίαση οχημάτων, στα οποία τοποθέτησαν κλεμμένες πινακίδες κυκλοφορίας, με σκοπό την παρεμπόδιση του εντοπισμού τους από τις Αρχές.
Για να πετύχουν τον σκοπό τους, προχώρησαν σε επανειλημμένες κατοπτεύσεις του χώρου, καθώς και στον λεπτομερή σχεδιασμό διάπραξης της ληστείας, ενώ για τη μετάβαση και διαφυγή τους από το κοσμηματοπωλείο, χρησιμοποίησαν τα οχήματα καθώς και ηλεκτρικά πατίνια.
Πήραν κοσμήματα αξίας 580.000 ευρώ
Κατά τη ληστεία, ο 48χρονος, από κοινού με άγνωστο συνεργό του, ακινητοποίησαν δύο υπαλλήλους με την απειλή όπλου και αφαίρεσαν πολυτελή ρολόγια και τιμαλφή, συνολικής αξίας 579.805,75 ευρώ. Παράλληλα, ο 46χρονος, από κοινού με άγνωστη γυναίκα συνεργό, παρείχαν υποστηρικτικό ρόλο, προσποιούμενοι τους επισκέπτες και επιτηρώντας τον περιβάλλοντα χώρο.
Σημειώνεται ότι, ο 48χρονος είναι σεσημασμένος στην Ελβετία για υποθέσεις διαρρήξεων οικιών, ενώ διερευνάται η συμμετοχή τους σε παρόμοιες υποθέσεις ένοπλων ληστειών σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες κατά τα έτη 2024 και 2025.
Μαξίμου σε αγρότες: Διάλογος με Μητσοτάκη υπό προϋποθέσεις - Τα μέτρα είναι αυτά που ανακοινώθηκαν
Κρατικό «μπάχαλο»: Χιλιάδες ξενοδοχοϋπάλληλοι απλήρωτοι από τη ΔΥΠΑ
40.000 δωρεάν ταξιδιωτικές κάρτες DiscoverEU σε νέους από την ΕΕ - Πόσοι Έλληνες επιλέχθηκαν
Στο φως μυστήρια που ίσως δεν λυθούν ποτέ: Η ανακάλυψη επιστημόνων στην Αφρική για γυναίκα... 9.500 ετών
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



