Λευκός Οίκος: Ο Τραμπ, η Γροιλανδία και… ο πιγκουίνος που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων
Αντικείμενο αντιδράσεων αλλά και ειρωνείας έγινε η τελευταία ανάρτηση της προεδρίας των ΗΠΑ🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

Η επιθυμία του Ντόναλντ Τραμπ να αποκτήσει τη Γροιλανδία είναι γνωστή και δεν κρύφτηκε ούτε κατά την προεκλογική του εκστρατεία. Τη νύχτα της Παρασκευής (23/01), ο Λευκός Οίκος προκάλεσε νέες αντιδράσεις με μια ανάρτηση στα social media, η οποία έγινε αντικείμενο έντονου σχολιασμού.
Η viral ανάρτηση
Στην εικόνα διακρίνεται ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος να βαδίζει προς μια οροσειρά καλυμμένη με πάγο, όπου είναι φυτεμένη η σημαία της Γροιλανδίας. Μαζί του εμφανίζεται ένας πιγκουίνος που κρατά τη σημαία των ΗΠΑ, ενώ η ανάρτηση συνοδεύεται από τη φράση: «Αγκαλιάστε τον πιγκουίνο».
Embrace the penguin. pic.twitter.com/kKlzwd3Rx7
— The White House (@WhiteHouse) January 23, 2026
Η παρουσία του πιγκουίνου προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από χρήστες του διαδικτύου, καθώς πρόκειται για ένα ζώο που δεν ζει στο Βόρειο Ημισφαίριο. Όπως επισημαίνουν πολλοί σχολιαστές, «οι πιγκουίνοι ζουν αποκλειστικά στο Νότιο Ημισφαίριο», καθιστώντας την ανάρτηση του Λευκού Οίκου αντικείμενο χιούμορ αλλά και επικρίσεων.
There are no penguins at the North Pole. pic.twitter.com/W3iF5N3Z4l
— Xavi Ruiz (@xruiztru) January 23, 2026
«Τρύπα στο νερό» το πρόγραμμα μετεγκατάστασης με επιδότηση 10.000 ευρώ - Τι λένε δήμαρχοι στο ethnos.gr
Ξεμπλοκάρει η μεταφορά συντελεστή δόμησης - Οι πρώτες 194 Ζώνες Υποδοχής Συντελεστή σε 50 δημοτικές ενότητες
Οι φίλοι της Γκιλφόιλ που μπαίνουν στο μικροσκόπιο, ο γρίφος Καραμανλή που ενοχλεί το Μαξίμου και οι «Παπανδρεϊκοί» που στηρίζουν Σαμαρά
Σκληρό μπρα ντε φερ στις Βρυξέλλες: «Φειδωλοί» vs «φίλων της συνοχής» - Τι ζητά η Αθήνα
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



