Ερντογάν: Μίλησε ξανά για «τουρκική μειονότητα στη Θράκη» - Τι αποκάλυψε για τη συνάντηση με Μητσοτάκη
«Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών μας, είχαμε την ευκαιρία να αξιολογήσουμε τις σχέσεις μας μεταξύ των δύο χωρών»🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

Στο επίκεντρο των συνομιλιών μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν βρέθηκαν ζητήματα που αφορούν το Αιγαίο, τη Μεσόγειο, καθώς και τη «τουρκική μειονότητα της δυτικής Θράκης», όπως γνωστοποίησε ο ίδιος ο Τούρκος πρόεδρος κατά την έναρξη του υπουργικού συμβουλίου στην Άγκυρα.
Όπως μεταδίδει το CNN Turk, ο Τούρκος πρόεδρος, δήλωσε ότι «στις 11 Φεβρουαρίου, φιλοξενήσαμε τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, κ. Μητσοτάκη, στο προεδρικό μας Μέγαρο. Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών μας, είχαμε την ευκαιρία να αξιολογήσουμε τις σχέσεις μας μεταξύ των δύο χωρών, καθώς και τις θέσεις μας σχετικά με το Αιγαίο και τη Μεσόγειο».
Παράλληλα, πρόσθεσε ότι: «Ενισχύσαμε τη νομική βάση των σχέσεών μας με τις συμφωνίες που υπογράψαμε. Μετέφερα τις προσδοκίες μας στον κ. Μητσοτάκη σχετικά με την τουρκική μειονότητα της δυτικής Θράκης, για να επωφεληθούν πλήρως των εκπαιδευτικών και θρησκευτικών δικαιωμάτων».
«Επιδιώκουμε να αυξήσουμε τον διμερή όγκο των εμπορικών μας συναλλαγών με την Ελλάδα, ο οποίος έφτασε τα 7 δισεκατομμύρια δολάρια πέρυσι, στα 10 δισεκατομμύρια δολάρια», κατέληξε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Κρούει τον κώδωνα η NASA: 15.000 αστεροειδείς, ικανοί να καταστρέψουν ολόκληρη πόλη, απειλούν τη Γη
Τέμπη: Ηχηρό μήνυμα Παύλου Ασλανίδη - «Η αλήθεια δε θα θαφτεί για δεύτερη φορά»
Διεθνές Ποδοσφαιρικό Συμβούλιο: Έρχονται «επαναστατικές» αλλαγές σε κανονισμούς - Αυξάνεται ο καθαρός χρόνος παιχνιδιού
Υπόθεση Έπσταϊν: Μετά τον Άντριου συνελήφθη στο Λονδίνο και ο πρώην πρέσβης της Βρετανίας στις ΗΠΑ, Πίτερ Μάντελσον
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



