«Οι μαύροι δεν είναι πίθηκοι»: Βουλευτής σήκωσε πλακάτ κατά του Τραμπ και αποβλήθηκε
Ένταση κατά την ομιλία του αμερικανού προέδρου στο Κογκρέσο🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

Ο βετεράνος αφροαμερικανός δημοκρατικός βουλευτής Αλ Γκριν, ο οποίος αντιπροσωπεύει το Τέξας, άνοιξε πλακάτ στο οποίο αναγραφόταν η φράση «οι μαύροι δεν είναι πίθηκοι» προτού αποβληθεί από την αίθουσα, καθώς ο ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ άρχιζε την ομιλία του για την «κατάσταση της ένωσης» ενώπιον της ολομέλειας και των δυο σωμάτων του Κογκρέσου.
Ο Γκριν βρισκόταν ακριβώς απέναντι στον Τραμπ όταν ύψωσε το πλακάτ, προτού οδηγηθεί εκτός της αίθουσας με τους ρεπουμπλικάνους να φωνάζουν: «ΗΠΑ, ΗΠΑ, ΗΠΑ!».
Προφανώς, το πλακάτ αναφερόταν στο ρατσιστικού περιεχομένου βίντεο που αναπαρήγαγε μέσω Truth Social ο Ντόναλντ Τραμπ νωρίτερα αυτόν τον μήνα, προτού αναγκαστεί να το αποσύρει εξαιτίας του σάλου, στο οποίο ο πρώην πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και η πρώην πρώτη κυρία Μισέλ Ομπάμα εικονίζονταν με σώματα πιθήκων.
Ο Αλ Γκριν ήδη αποβλήθηκε από το Κογκρέσο πέρυσι, όταν βροντοφώναξε την αντίθεσή του στον Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια ομιλίας του.
Oklahoma’s @SenMullin fails to swipe Rep. Al Green’s “BLACK PEOPLE ARE NOT APES” sign — then Green is escorted out, making sure more Republicans hear about it along the way. #StateOfTheUnion pic.twitter.com/mz4qIzznkk
Μετακινήσεις σε τροχιά… σύγκρουσης: Uber, ταξί και «γκρίζες» φορολογικές ζώνες σε μια Αθήνα που ασφυκτιά
Το κρίσιμο 30% των δημοσκοπήσεων, η επίθεση Μαξίμου σε Δένδια προς συμμόρφωση των διαφωνούντων, η «ταφόπλακα» στη διερεύνηση του ΟΠΕΚΕΠΕ
Ρετσινόλαδο και ηλεκτροσόκ: Οι 16 Θεσσαλονικείς που βασανίστηκαν φρικτά και εκτελέστηκαν στην Καισαριανή
Πώς διαμορφώνεται το εσωκομματικό τοπίο στη ΝΔ στον δρόμο προς το συνέδριο: Τα πρόσωπα και το «DNA» της παράταξης
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




