Κύπρος: Διαψεύδει η Λευκωσία για τους ιρανικούς πυραύλους - «Καμία ένδειξη ότι υπήρξε απειλή για τη χώρα»
Ο υπουργός Άμυνας της Βρετανίας, Τζον Χίλι, δήλωσε νωρίτερα πως «δύο ιρανικοί πύραυλοι εκτοξεύθηκαν με στόχο να πλήξουν βρετανικές βάσεις στην Κύπρο, αλλά αναχαιτίστηκαν»🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

Φωτιές άναψε το πρωί της Κυριακής ο υπουργός Άμυνας της Βρετανίας, Τζον Χίλι, καθώς όπως δήλωσε, δύο ιρανικοί πύραυλοι εκτοξέυτηκαν με στόχο να πλήξουν βρετανικές βάσεις στην Κύπρο, αλλά αναχαιτίστηκαν.
Την πληροφορία αυτή, ωστόσο, διαψεύδει επίσημα η Λευκωσία με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Κωνσταντίνο Λετυμπιώτη να αναρτά σχετικό μήνυμα στο X. Όπως χαρακτηριστικά γράφει, δεν υπάρχει κάποια ένδειξη για εκτόξευση πυράυλων προς την κατεύθυνση της Κύπρου.
«Σε σχέση με δηλώσεις και δημοσιεύματα που αναφέρονται σε εκτόξευση πυραύλων προς την κατεύθυνση της Κύπρου, διευκρινίζεται ότι δεν ισχύει και ούτε υπάρχει οποιαδήποτε ένδειξη ότι υπήρξε απειλή για τη χώρα. Οι αρμόδιες Αρχές παρακολουθούν στενά την κατάσταση σε συνεχή βάση».
Σε σχέση με δηλώσεις και δημοσιεύματα που αναφέρονται σε εκτόξευση πυραύλων προς την κατεύθυνση της Κύπρου, διευκρινίζεται ότι δεν ισχύει και ούτε υπάρχει οποιαδήποτε ένδειξη ότι υπήρξε απειλή για τη χώρα.
— Λετυμπιώτης Κων/νος (@letymbiotis) March 1, 2026
Οι αρμόδιες αρχές παρακολουθούν στενά την κατάσταση σε συνεχή βάση.
Φλέγεται η Μέση Ανατολή: Πολύνεκρη επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, ενεργοποιήθηκε το «Iron Dome» - Εκρήξεις σε Ντουμπάι και Αμπού Ντάμπι
Το «κάστρο» των τραπεζών και η οργή της κοινωνίας: Το καρτέλ που έχει γίνει «κράτος εν κράτει» και μια σχέση εμπιστοσύνης που καταρρέει
Η πίεση του Νετανιάχου, οι προειδοποιήσεις στον Τραμπ και η «επιχείρηση υψηλού ρίσκου»
Μια φανέλα, μια ιστορία, ένας αιώνας ζωής - Τα αποκαλυπτήρια της εντυπωσιακής επετειακής εμφάνισης για τα 100 χρόνια του ΠΑΟΚ
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



