Χριστοδουλίδης: Ο Στάρμερ επιβεβαίωσε κατηγορηματικά ότι η Κύπρος δεν ήταν στόχος
«Όλες οι αρμόδιες αρχές συμμετέχουν πλήρως και παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις»🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

Καθησυχαστικό ήταν το τηλεφώνημα του πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου, Κιρ Στάρμερ προς τον πρόεδρο της Κύπρου, Νίκου Χριστοδουλίδη, καθώς ο Στάρμερ επιβεβαίωσε «σαφώς και κατηγορηματικά ότι η Κύπρος δεν αποτέλεσε στόχο».
Prime Minister @Keir_Starmer called regarding the ongoing regional developments. He confirmed clearly and unequivocally that Cyprus was not a target. We are maintaining direct communication. All relevant authorities are fully engaged and monitoring developments closely.
— NikosChristodoulides (@Christodulides) March 1, 2026
«Ο πρωθυπουργός Στάρμερ με κάλεσε σχετικά με τις τρέχουσες περιφερειακές εξελίξεις. Επιβεβαίωσε σαφώς και κατηγορηματικά ότι η Κύπρος δεν αποτέλεσε στόχο. Διατηρούμε άμεση επικοινωνία. Όλες οι αρμόδιες αρχές συμμετέχουν πλήρως και παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις» σημείωσε ο πρόεδρος της Κύπρου.
Αβεβαιότητα επικράτησε νωρίτερα το πρωί

Υπενθυμίζεται, ότι ανησυχία προκλήθηκε νωρίτερα το πρωί της Κυριακής 01/03, όταν ο υπουργός Άμυνας της Βρετανίας, Τζον Χίλι, δήλωσε ότι δύο ιρανικοί πύραυλοι εκτοξέυτηκαν με στόχο να πλήξουν βρετανικές βάσεις στην Κύπρο, αλλά αναχαιτίστηκαν.
Την πληροφορία αυτή, ωστόσο, διέψευσε επίσημα η Λευκωσία με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Κωνσταντίνο Λετυμπιώτη να αναρτά σχετικό μήνυμα στο X. Όπως χαρακτηριστικά γράφει, δεν υπάρχει κάποια ένδειξη για εκτόξευση πυράυλων προς την κατεύθυνση της Κύπρου.
«Σε σχέση με δηλώσεις και δημοσιεύματα που αναφέρονται σε εκτόξευση πυραύλων προς την κατεύθυνση της Κύπρου, διευκρινίζεται ότι δεν ισχύει και ούτε υπάρχει οποιαδήποτε ένδειξη ότι υπήρξε απειλή για τη χώρα. Οι αρμόδιες Αρχές παρακολουθούν στενά την κατάσταση σε συνεχή βάση».
Σε σχέση με δηλώσεις και δημοσιεύματα που αναφέρονται σε εκτόξευση πυραύλων προς την κατεύθυνση της Κύπρου, διευκρινίζεται ότι δεν ισχύει και ούτε υπάρχει οποιαδήποτε ένδειξη ότι υπήρξε απειλή για τη χώρα.
— Λετυμπιώτης Κων/νος (@letymbiotis) March 1, 2026
Οι αρμόδιες αρχές παρακολουθούν στενά την κατάσταση σε συνεχή βάση.
Φλέγεται η Μέση Ανατολή: Οι πρώτες απώλειες για τις ΗΠΑ - Πολύνεκρη επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, ενεργοποιήθηκε το «Iron Dome»
«Πόλεμος» Σαμαρά - Μαξίμου: Η Chevron, το «κλειδί» του Ελεγκτικού Συνεδρίου και το σχέδιο για το νέο κόμμα
«Στο είπα ότι θα χορέψουμε πάνω στον τάφο σου»: Ιρανή άναψε τσιγάρο με φωτογραφία του Χαμενεΐ
Μια φανέλα, μια ιστορία, ένας αιώνας ζωής - Τα αποκαλυπτήρια της εντυπωσιακής επετειακής εμφάνισης για τα 100 χρόνια του ΠΑΟΚ
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



