Βενεζουέλα: Έχασαν κυριολεκτικά τα πάντα - Ανείπωτη τραγωδία, σε απόγνωση οι κάτοικοι
Τι λένε οι κάτοικοι της Βενεζουέλας🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό
Ήταν αργία. Το ποδόσφαιρο είχε την τιμητική του, καθώς το μουντιάλ έχει καθηλώσει τον πλανήτη μπροστά από τις τηλεοράσεις. Ο κόσμος βρισκόταν στο σπίτι όταν η βοή και η δόνηση του σεισμού χτύπησε τη Βενεζουέλα.
Κάπου εκεί σταμάτησε ο χρόνος. Ο απολογισμός της καταστροφής δεν έχει γίνει ακόμη. Νεκροί, τραυματίες, θύματα, απώλειες, με την κατάσταση να παραμένει επικίνδυνη.
«Ήμουν στο σπίτι, βλέπαμε Μουντιάλ όπως σε κάθε κανονική αργία, και ξαφνικά νιώσαμε αυτή την τεράστια δόνηση, αυτό το τρομερό σοκ. Μετά, το μόνο που έβλεπα γύρω μου ήταν σπασμένα γυαλιά. Το κτίριό μου ράγισε ακριβώς στη μέση», δήλωσε η Σότο στο Al Jazeera.
«Νιώθεις τη Γη να τρέμει κάτω από τα πόδια σου»
«Όλοι προσπαθούσαν να βγουν έντρομοι από τα σπίτια τους. Αυτό που μπορώ να πω με βεβαιότητα είναι ότι δεν ήμασταν προετοιμασμένοι για αυτό που συνέβη. Η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη. Είμαστε όλοι σε σοκ, προσπαθώντας ακόμα να συνειδητοποιήσουμε τι μας συνέβη».
Η δημοσιογράφος, Νόρις Σότο, μεταδίδοντας από το Καράκας, εξηγεί ότι οι κάτοικοι δεν ήξεραν πώς να διαχειριστούν την κατάσταση, καθώς ο τελευταίος μεγάλος σεισμός που είχε πλήξει τη Βενεζουέλα ήταν τη δεκαετία του 1960.
«Νιώθεις τη Γη να τρέμει κάτω από τα πόδια σου και δεν είσαι σίγουρος αν θα βγεις ζωντανός. Είναι μια τρομακτική κατάσταση για τον καθέναν. Δεν είναι κάτι που θα ευχόμουν να ζήσει άλλος άνθρωπος».
Το πραγματικό μέγεθος της καταστροφής στη χώρα παραμένει ακόμα ασαφές, σημείωσε η Σότο.
«Δεν έχουμε εύκολη πρόσβαση σε πληροφορίες, επειδή όλες οι τηλεπικοινωνίες -τα τηλέφωνα και το ίντερνετ- έχουν καταρρεύσει. Ωστόσο, τα λιγοστά στοιχεία που καταφέρνουμε να συγκεντρώσουμε δείχνουν ότι η κατάσταση εκεί έξω είναι ακόμα χειρότερη».
Και κατέληξε: «Άνθρωποι έχασαν τα σπίτια τους και, ουσιαστικά, έχουν χάσει τα πάντα».
«Έχασαν τα πάντα»: Κάτοικοι θα περάσουν το βράδυ σε σκηνές - Απόγνωση στη Βενεζουέλα
Συνελήφθη το άτομο που μαχαίρωσε και σκότωσε τον 17χρονο στη συμπλοκή της Καλλιθέας
Χάος μετά τον νόμο Κυρανάκη για ταξί και ΕΙΧ: Ξεκινά δικαστικό μπρα ντε φερ με μαζικές προσφυγές
Ραγδαία επιδείνωση της υγείας του Αριστοτέλη Χαντζή - Δεν αποκλείεται η διασωλήνωση σε ΜΕΘ
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



