Σοκ στην Καλιφόρνια: 8χρονος υπέστη σοβαρά εγκαύματα από τζάκι που εξερράγη
Η οικογένειά του έγινε μάρτυρας της «φρικτής σκηνής» - Το τζάκι είχε ανακληθεί το 2024 και έχει συνδεθεί με δύο θανάτους και 60 τραυματισμούς🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

Σοβαρά εγκαύματα υπέστη ένας 8χρονος κατά τη διάρκεια οικογενειακών διακοπών στην Καλιφόρνια, όταν ένα φορητό τζάκι εξερράγη την ώρα που άναβε, μετατρέποντας μέσα σε δευτερόλεπτα μια χαλαρή βραδιά σε εφιάλτη.
Σύμφωνα με την καμπάνια που δημιουργήθηκε στο GoFundMe από φίλους της οικογένειας, το φορητό τζάκι εξερράγη μόλις άναψε, με αποτέλεσμα ο μικρός Μπροκ να τυλιχθεί στις φλόγες.
«Εξερράγη μόλις άναψε, βάζοντας φωτιά στα ρούχα του Μπροκ και προκαλώντας εγκαύματα δευτέρου βαθμού στα χέρια και τον λαιμό του, καθώς και εγκαύματα στο πρόσωπό του. Ο πατέρας του, Τζον, υπέστη επίσης εγκαύματα δευτέρου βαθμού στα χέρια, προσπαθώντας να σβήσει τις φλόγες», αναφέρεται στη σελίδα οικονομικής ενίσχυσης.
Το τραγικό περιστατικό εκτυλίχθηκε μπροστά στα μάτια ολόκληρης της οικογένειας.
«Η μητέρα του, Αμάντα, η 6χρονη αδελφή του, Μόλι, και ο 4χρονος αδελφός του, Ντιν, έγιναν μάρτυρες της φρικτής σκηνής», σημειώνεται στην καμπάνια.
Ο πατέρας του παιδιού περιέγραψε στο NBC 7 τις δραματικές στιγμές:
«Ξαφνικά πετάχτηκε μια τεράστια πύρινη σφαίρα από τη συσκευή και ο γιος μου τυλίχθηκε στις φλόγες σαν δάδα. Τρόμαξα αφάνταστα και άρχισα να φωνάζω: "Βοήθεια, κάποιος να βοηθήσει!"».
Ο Μπροκ νοσηλεύτηκε για 19 ημέρες στη Μονάδα Εγκαυμάτων Εντατικής Θεραπείας, όπου υποβλήθηκε και σε επέμβαση μεταμόσχευσης δέρματος. Πλέον συνεχίζει την αποκατάστασή του.
Το τζάκι είχε ανακληθεί το 2024 - 2 θάνατοι και 60 τραυματισμοί
Το συγκεκριμένο επιτραπέζιο τζάκι λειτουργεί με ισοπροπυλική αλκοόλη και είχε διατεθεί ευρέως στην αγορά, ακόμη και μέσω της Amazon. Ωστόσο, η Αμερικανική Επιτροπή Ασφάλειας Καταναλωτικών Προϊόντων (CPSC) είχε προχωρήσει στην ανάκλησή του τον Δεκέμβριο του 2024.
Σύμφωνα με τις αμερικανικές αρχές, πριν από την ανάκληση το προϊόν είχε συνδεθεί με δύο θανάτους και τουλάχιστον 60 τραυματισμούς από το 2019.
Μεταπολίτευση: ανώριμη έφηβη ετών 52! Σκάνδαλα, ανάλγητη εξουσία, και… επιστροφή στη 10ετία του ‘50
Ερωτήματα για το έγκλημα στη Σύρο: Δεν ασκήθηκαν διώξεις στο ζευγάρι – Αναπαράσταση ζητά ο εισαγγελέας
3,5 χρόνια μετά τα Τέμπη: Χωρίς ETCS σε κανένα σημείο του δικτύου - Ο ΟΣΕ παραδέχεται τα κενά και «πετάει το μπαλάκι» στη ΡΑΣ
«Πληρώνουμε για να δροσίσουμε ένα μπουκάλι νερό»: Η ζωή στη Γάζα χωρίς ρεύμα και η μάχη για ένα ποτήρι κρύο νερό
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



