ΗΠΑ: Έτοιμες για... «πυρηνικές» συνομιλίες με Τεχεράνη
«Είμαστε έτοιμοι να καθίσουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», δήλωσε, μεταξύ άλλων ο ο Αμερικανός υπουργός των Εξωτερικών Μάικ Πομπέο🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Οι ΗΠΑ προετοιμάστηκαν να συζητήσουν με το Ιράν σχετικά με το πυρηνικό του πρόγραμμα, χωρίς προϋποθέσεις, όμως θέτουν ως αναγκαίο όρο να συμπεριφερθεί η χώρα της Μέσης Ανατολής σαν «μία κανονική χώρα» δήλωσε σήμερα από την Ελβετία ο Αμερικανός υπουργός των Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο.
Από την πλευρά του, ο Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ροχανί άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο συνομιλιών υπό την προϋπόθεση ότι η Ουάσινγκτον θα επιδείξει σεβασμό, τονίζοντας μάλιστα πως η Τεχεράνη δεν θα δεχθεί πιέσεις.
Σε μία προφανή χαλάρωση, της σκληρής στάσης του, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ δήλωσε όταν ρωτήθηκε σχετικά με τις δηλώσεις του Ροχανί. «Είμαστε έτοιμοι..., να εμπλακούμε σε συζητήσεις χωρίς προϋποθέσεις. Είμαστε έτοιμοι να καθίσουμε (στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων)».
Ωστόσο, όπως τόνισε, η Ουάσινγκτον θα συνεχίσει να εργάζεται προκειμένου «να αντιστρέψει την δόλια δραστηριότητα» του Ιράν στην Μέση Ανατολή.
Ο Πομπέο, μάλιστα, υπογράμμισε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει δηλώσει πριν από καιρό ότι είναι διατεθειμένος να συνομιλήσει με το Ιράν.
Τι δείχνει η διασπορά για την οσμή αερίου στην Αττική - Ο χάρτης με τις «ύποπτες» περιοχές
«Θα δεχτούν σφαλιάρα»: Αμετανόητος ο Ισραηλινός υπουργός για το βίντεο της ντροπής με τους ακτιβιστές του Flotilla
Στη σκιά του Ελ Νίνιο: Τα 4 πράγματα που μας έμαθαν παλαιότερες επελάσεις του φαινομένου
Βρήκαν «σωσία» του Τραμπ στο Μπαγκλαντές: Το βουβάλι που κάνει θραύση - «Του μοιάζει πολύ»
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



