Γιούνκερ: Η Συμφωνία των Πρεσπών έγινε μεταξύ κρατών και όχι κυβερνήσεων
Ο Πρόεδρος Γιούνκερ τόνισε ότι «οι κυβερνήσεις είναι όργανα του κράτους και στην πολιτική υπάρχει αυτό που λέγεται "συνέχεια"»🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

«H Συμφωνία των Πρεσπών έγινε μεταξύ δύο κρατών και όχι μεταξύ δύο κυβερνήσεων». Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ μετά τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ στις Βρυξέλλες. Απαντώνατς σε ερώτηση του OPEN TV, ο Πρόεδρος Γιούνκερ τόνισε ότι «οι κυβερνήσεις είναι όργανα του κράτους και στην πολιτική υπάρχει αυτό που λέγεται "συνέχεια"».
Στην ερώτηση για το κατά πόσο ανησυχεί για το μέλλον της Συμφωνίας των Πρεσπών, σε ενδεχόμενη αλλαγή κυβέρνησης στην Ελλάδα, ο πρωθυπουργός της Β. Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ, τόνισε ότι η συμφωνία είναι συμφέρουσα και για τα δύο κράτη και ότι οι πολιτικοί έρχονται και παρέρχονται, όμως τα οφέλη για τους πολίτες μένουν.
Γιούνκερ και Ζάεφ συναντήθηκαν σήμερα στις Βρυξέλλες, σε συνέχεια της πρότασης της Κομισιόν για έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της χώρας στην ΕΕ. Ο πρόεδρος της Κομισιόν τόνισε ότι πλέον το θέμα βρίσκεται μεταξύ των κρατών-μελών και εξέφρασε την ελπίδα να ληφθεί η τελική απόφαση μέσα στο καλοκαίρι.
Ένταση και χημικά στην Πάτρα: Μπλόκο της ΕΛ.ΑΣ. στη γέφυρα του Ρίου – Έκοψαν την κυκλοφορία με κλούβες
Κρεμλίνο: Οι θέσεις του Τραμπ για το Ουκρανικό συμπίπτουν με τις δικές μας
Απίστευτο περιστατικό στην Αμαλιάδα: Μαθητής γυμνασίου εκβίαζε 12χρονο συμμαθητή του – Του απέσπασε πάνω από 8.000 ευρώ
Συναγερμός σε Ελλάδα και Ευρώπη: Δότης σπέρματος με καρκινικό γονίδιο έγινε πατέρας τουλάχιστον 197 παιδιών
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



