Ελβετία: Ρολόι του Patek Philippe έσπασε όλα τα ρεκόρ σε δημοπρασία
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό

Ένα μοναδικό βίντατζ ρολόι χειρός βγήκε «στο σφυρί» έναντι του ποσού ρεκόρ των 3,915 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων (3,88 εκατομμύρια δολάρια) σήμερα στη Γενεύη, έγινε γνωστό από τον οίκο δημοπρασιών Sotheby's.
Το ρολόι κατασκευάστηκε το 1952 με την υπογραφή του Patek Philippe και πουλήθηκε τέσσερα χρόνια αργότερα στο Asprey's – το μοναδικό που πωλήθηκε από το κατάστημα λιανικής του Λονδίνου.

Το "The Asprey" ήταν ο «αστέρας» μεταξύ των 250 ρολογιών χειρός και τσέπης, μεταξύ αυτών από τους οίκους Cartier, Rolex και Vacheron Constantin, που δημοπρατήθηκαν.
Ο μέχρι πρότινος ιδιοκτήτης του, που δεν θέλησε να κατονομαστεί, το αγόρασε σε δημοπρασία το 2006 έναντι του ποσού ρεκόρ και τότε των 2,2 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων (2,21 εκατομμύρια δολάρια).
Η ταυτότητα του αγοραστή και νέου του ιδιοκτήτη δεν έχει αποκαλυφθεί προς το παρόν, αλλά το πρόσωπο που υπέβαλε τις προσφορές για λογαριασμό του ήταν μια νεαρή Ασιάτισσα με σκισμένο τζιν, η οποία καθόταν στην τελευταία σειρά της αίθουσας δημοπρασιών και μιλούσε κινέζικα στο κινητό τηλέφωνό της.

«Τιμή που καταγράφει παγκόσμιο ρεκόρ. Πουλήθηκε» είπε ο Σαμ Χίνς, ο επικεφαλής του Sotheby's στον τομέα των ρολογιών.
Ο αρχικός ιδιοκτήτης του, τα αρχικά του οποίου R.C είναι χαραγμένα στο πίσω μέρος της χρυσής κασετίνας του ρολογιού, φαίνεται πως το έλαβε ως δώρο για τα 21α γενέθλιά του. Τα στοιχεία του παραμένουν επίσης άγνωστα.
- Έρχεται λουκέτο στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ: Τι προβλέπει το σχέδιο Χρυσοχοΐδη για κατ’ οίκον μεταφορά φαρμάκων - Πότε θα γίνουν οι αλλαγές
- Απίστευτη υπόθεση: Ο ΕΦΚΑ έκοψε επίδομα παραπληγίας φοιτητή του ΑΠΘ και ταυτόχρονα, ζητά επιστροφή 30.000 ευρώ - Τι ζητούν οι συμφοιτητές του
- Παγκόσμια Ημέρα Ζώων, αλλά η Ελλάδα θρηνεί: Άταφα ζώα στην Καρδίτσα, πολλά αδέσποτα και εγκαταλελειμμένα στα Τρίκαλα - «Κραυγή» για βοήθεια
- Εξοχικές κατοικίες: Οι ομογενείς επενδύουν στην Ελλάδα - Ποιες περιοχές προτιμούν
- Καμπανάκι ΕΚΤ προς τράπεζες: Προσοχή στους κινδύνους για νέα «κόκκινα δάνεια»
- Με φοβερό Μαρκουλάκη: Αυτή ναι, είναι μια ελληνική σειρά που αξίζει να δεις
- Δίχως αυτόν δεν θα ξέραμε ούτε τα μισά: Ο άνθρωπος που έφερε πραγματικά στο φως τα μυστικά των Μυκηνών δεν ήταν ο Σλήμαν

Gowise.gr, Κάνε σύγκριση ανμέσα απο 27 ασφαλιστικές εταιρίεςΑκολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr