Πέθανε ο πρώην επικεφαλής της Greenpeace, Στιβ Σόγιερ
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό

Ο Στιβ Σόγιερ, ο επί δύο δεκαετίες εκτελεστικός διευθυντής της οικολογικής οργάνωσης Greenpeace και ένας από τους γνωστότερους ακτιβιστές που αγωνίστηκαν κατά της κλιματικής αλλαγής, αεπβίωσε σε ηλικία 63 ετών σε νοσοκομείο του Άμστερνταμ, λίγες ημέρες αφότου διαγνώστηκε με καρκίνο του πνεύμονα.
Ο Στιβ Σόγιερ ήταν μέλος του πληρώματος του πλοίου Rainbow Warrior όταν το βύθισαν, πριν από 34 χρόνια, οι γαλλικές μυστικές υπηρεσίες. Μάλιστα γιόρταζε τα γενέθλιά του –έκλεινε τα 29– όταν το πλοίο της Greenpeace που πραγματοποιούσε εκστρατεία στον Ειρηνικό ενάντια στις πυρηνικές δοκιμές της Γαλλίας, σαμποταρίστηκε από πράκτορες της γαλλικής DGSE στο λιμάνι του Όκλαντ, στη Νέα Ζηλανδία, στις 10 Ιουλίου 1985.
Από τη βύθιση του σκάφους σκοτώθηκε ο φωτορεπόρτερ Φερνάντο Περέιρα.
Τρία χρόνια μετά την τραγωδία αυτή, ο Σόγιερ ανέλαβε τα ηνία της Greenpeace
Η οργάνωση «πέτυχε κάποιους από τους μεγαλύτερους θριάμβους της τα χρόνια που ήταν επικεφαλής της ο Σόγιερ» ανέφερε στην ανακοίνωσή της η Greenpeace, κάνοντας λόγο μεταξύ άλλων για το Πρωτόκολλο του Μόντρεαλ, που αφορούσε την προστασία του στρώματος του όζοντος.
Ο Στιβ Σόγιερ, ένας από τους πρώτους οικολόγους ακτιβιστές που μίλησαν για την κλιματική αλλαγή, ήταν επί πάνω από δέκα χρόνια γενικός γραμματέας του Παγκόσμιου Συμβουλίου Αιολικής Ενέργειας (GWEC) που εδρεύει στις Βρυξέλλες.
- Κακοκαιρία Elias: Μήνυμα από το 112 στο Ξυλόκαστρο - Κλειστά τα σχολεία αύριο
- Παππάς στο OPEN: «Επιστροφή του ΣΥΡΙΖΑ στη στρατηγική της νίκης με ενσωμάτωση μετριοπαθών ψηφοφόρων - Τα σπαθιά στα θηκάρια»
- Παναθηναϊκός - ΑΕΚ: Πανό για τους Bad Blue Boys στη Θύρα 13 - Έντονη αντίδραση της Ένωσης, που έφυγε προσωρινά απ' το γήπεδο
- Ακρίβεια: Πώς ευρωπαϊκές χώρες πιέζουν retailers και προμηθευτές να μειώσουν τις τιμές
- Με λευκή επιταγή ο Στέφανος Κασσελάκης καλείται από τη βάση του ΣΥΡΙΖΑ να «τα αλλάξει όλα» - Οι προκλήσεις και οι μάχες της επόμενης μέρας
- Έπαιξε με τη φωτιά: Η παράτολμη πτήση του πιλότου που μπήκε με 290 χλμ/ώρα στον Ισθμό της Κορίνθου
- Τον πήγαν για πλύση στομάχου: Η ακραία σκηνή που ο Βέγγος έδειξε γιατί κανείς κασκαντέρ δεν μπορούσε να τον φτάσει

Gowise.gr, Κάνε σύγκριση ανμέσα απο 27 ασφαλιστικές εταιρίεςΑκολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr