Ερντογάν συγχαίρει Μπόρις Τζόνσον – Μιλά για «στρατηγική σχέση» Άγκυρας-Λονδίνου
Ο νέος Βρετανός πρωθυπουργός είναι δισέγγονος ενός Οθωμανού διπλωμάτη, του Αλί Κεμάλ🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνεχάρη τον νέο πρωθυπουργό της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον, που έχει οικογενειακές ρίζες στη σημερινή Τουρκία, για την ανάληψη των νέων του καθηκόντων κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνδιάλεξης των δύο ανδρών χθες Τετάρτη, μετέδωσε το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.
Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ο πρόεδρος της Τουρκίας τόνισε πως πιστεύει ότι η σχέση ανάμεσα στις δύο χώρες, «στρατηγικούς εταίρους» κατ’ αυτόν, θα βελτιωθούν περαιτέρω επί των ημερών του νέου επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης.
Το 2016, ο Τζόνσον είχε προκαλέσει την οργή της Άγκυρας διότι απαίτησε να προβληθεί βέτο στην ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ και διότι είχε γράψει ένα ποίημα με το οποίο προσέβαλε τον Ερντογάν.
Μολαταύτα, μερίδα των τουρκικών ΜΜΕ υποδέχθηκε με διθυράμβους και πανηγυρισμούς την ανάδειξή του στον θώκο του πρωθυπουργού της Βρετανίας, λόγω του ότι η οικογένειά του έχει δεσμούς με την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Ο Τζόνσον είναι δισέγγονος ενός Οθωμανού διπλωμάτη, του Αλί Κεμάλ.
Οι αγρότες ζητούν λύσεις και όχι «ασάφειες»: Πότε οι αποφάσεις - Το στοίχημα των «χριστουγεννιάτικων μπλόκων»
Βίντεο με τη στιγμή της σύλληψης του γιου του Κατρίνη μετά από καταδίωξη - «Κάτσε κάτω»
Φένια Αποστόλου στο ethnos.gr: «Αγωνίστηκα, αντιστάθηκα και σήμερα ζω την κάθε μου μέρα σαν γιορτή»
Στείλτε τον Φραπέ στο Eurogroup:«Δεν θέλω ου!» (Ep12)
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



