Θα προλάβει ο Νετανιάχου την κατάρρευση του κυβερνητικού συνασπισμού;
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ δήλωσε ότι είναι «ανεύθυνο» να προκηρύξει πρόωρες εκλογές. Βασικά, δεν διαθέτει, πλέον, παρά πλειοψηφία μίας έδρας στην 120μελή ισραηλινή Βουλή🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, αντιμέτωπος με κυβερνητική κρίση και αγωνιζόμενος να προλάβει την κατάρρευση του κυβερνητικού του συνασπισμού, δήλωσε σήμερα ότι είναι «ανεύθυνο» να προκηρύξει πρόωρες εκλογές.
Απευθυνόμενος προς το έθνος, μέσω τηλεοπτικού μηνύματος, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ δήλωσε ότι θα διατηρήσει προς το παρόν το χαρτοφυλάκιο της Αμυνας και ότι θα προσπαθήσει να πείσει τους εταίρους του να παραμείνουν στον συνασπισμό.
«Το να πάμε τώρα στις κάλπες θα ήταν ανεύθυνο... Η ασφάλεια του κράτους βρίσκεται υπεράνω πολιτικών υπολογισμών», δήλωσε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου που επαναλαμβάνει αδιάκοπα από την έναρξη της κρίσης με την παραίτηση του υπουργού Αμυνας Αβίγκντορ Λίμπερμαν την Τετάρτη ότι είναι αντίθετος με τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών.
Μετά την αποχώρηση του Λίμπερμαν και του εθνικιστικού του Κόμματος Israël Beitenou (5 βουλευτές), ο συνασπισμός του Νετανιάχου δεν διαθέτει πλέον παρά πλειοψηφία μίας έδρας στην 120μελή ισραηλινή Βουλή.
Ο Ναφτάλι Μπένετ, ο άλλος άνθρωπος-κλειδί του συνασπισμού, υπουργός Παιδείας και ηγέτης του εθνικιστικού κόμματος Εβραϊκή Εστία (8 βουλευτές), απαίτησε το χαρτοφυλάκιο της Αμυνας, που του αρνήθηκε ο Νετανιάχου, ο οποίος διατηρεί και το υπουργείο των Εξωτερικών.
«Είμαι για πρώτη φορά υπουργός Αμυνας», δήλωσε ο ισραηλινός πρωθυπουργός υποσχόμενος ότι «θα φέρει την ασφάλεια στους κατοίκους του νοτίου Ισραήλ και σε ολόκληρη την χώρα».
Ο Νετανιάχου υπενθύμισε ότι κατά τη διάρκεια της καριέρας του έχει λάβει δύσκολες αποφάσεις για την ασφάλεια του Ισραήλ και παρουσίασε τον εαυτό του ως τον καταλληλότερο για να έχει το υπουργείο Αμυνας.
Ο Νετανιάχου συναντήθηκε με τον υπουργό Οικονομικών της κυβέρνησής του Μοσέ Κάλον του κόμματος Koulanou (10 έδρες), χωρίς αποτέλεσμα. Ο Μοσέ Κάλον έχει ταχθεί υπέρ της διεξαγωγής εκλογών «το ταχύτερο δυνατόν».
«Καταβάλλω κάθε προσπάθεια για να αποφύγω αυτές τις άχρηστες εκλογές και ελπίζω ότι οι εταίροι μου θα αναλάβουν τις ευθύνες τους», είπε ο ισραηλινός πρωθυπουργός.
«Ματωμένη» εκεχειρία στη Γάζα: 413 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους - Νεκρός και ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Χαμάς
Ξεχειλίζει η οργή για την τραγωδία στη Βόρεια Μακεδονία: Πλαστή άδεια αλλά γνήσια σφραγίδα υπουργείου - Στο μικροσκόπιο υπουργός
«Θα σας στοιχειώνω μέχρι τέλους» - Δις ισόβια στη Ρούλα Πισπιρίγκου για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας
Ο κακοπληρωτής ευρωβουλευτής, ο Πλεύρης στα χαρακώματα και οι κρίσιμες λεπτομέρειες των εξοπλιστικών
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr