Νέες συγκρούσεις διαδηλωτών - αστυνομίας στο Χονγκ Κονγκ
Την ώρα που σημειώνονταν αυτές οι συγκρούσεις κοντά στο κτίριο του Νομοθετικού Συμβουλίου, χιλιάδες άλλοι άνθρωποι συνέχιζαν την ειρηνική, κυκλική πορεία τους στο Χονγκ Κονγκ, κάτω από μια «θάλασσα» από ομπρέλες🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Διαδηλωτές στο Χονγκ Κονγκ κατάφεραν να σπάσουν τον φράχτη ασφαλείας που είχαν τοποθετήσει οι αρχές γύρω από το κοινοβούλιο και την έδρα της τοπικής κυβέρνησης, ανέφερε ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου. Οι διαδηλωτές, προστατευμένοι πίσω από ασπίδες, εκτόξευαν πέτρες, τούβλα και βόμβες μολότοφ στους αστυνομικούς, που απάντησαν με δακρυγόνα και νερό υπό πίεση.
Λίγο νωρίτερα, η αστυνομία ψέκασε με σπρέι πιπεριού τους συγκεντρωμένους, ενώ τους έλουσε και με νερό με μπλε μπογιά, που σε άλλες χώρες έχει χρησιμοποιηθεί ώστε οι αρχές να μπορούν να εντοπίζουν αργότερα τους διαδηλωτές.
Την ώρα που σημειώνονταν αυτές οι συγκρούσεις κοντά στο κτίριο του Νομοθετικού Συμβουλίου, χιλιάδες άλλοι άνθρωποι συνέχιζαν την ειρηνική, κυκλική πορεία τους στο Χονγκ Κονγκ, κάτω από μια «θάλασσα» από ομπρέλες.
Το σύνθημα της κινητοποίησης του Σαββάτου για τους συμμετέχοντες είναι «να είστε σαν το νερό», δηλαδή ευέλικτοι. Οι διαδηλωτές δεν ακολουθούν συγκεκριμένη πορεία, αλλά πάνε όπου τους βγάλει ο δρόμος, επικοινωνούν μεταξύ τους με χειρονομίες και φωνάζουν συνθήματα όπως «αγωνιστείτε για την ελευθερία» και «στάσου στο πλευρό του Χονγκ Κονγκ».
Μπαράζ προκλήσεων από την Άγκυρα: Η απάντηση της Αθήνας με κινήσεις σε δύο επίπεδα
«Κουτσουρεμένο» ETCS στον σιδηρόδρομο και τηλεδιοίκηση από σήμερα με... ολίγη από τηλεγραφήματα
Αποτροπιασμός στα Καλάβρυτα: 50χρονος άνδρας εκτέλεσε αδέσποτο σκύλο επειδή τον «ενοχλούσε»
Συναγερμός από τον ΟΗΕ για το ισχυρότερο Ελ Νίνιο των τελευταίων 1.000 ετών: Προειδοποιήσεις για φαινόμενο «Γκοτζίλα»
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



