Τυφώνας Ντόριαν: Στους 43 ανήλθε ο απολογισμός των νεκρών - Φόβοι για σημαντική αύξηση
Εκατοντάδες αν όχι χιλιάδες άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται στις Μπαχάμες🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά ┋

Εκατοντάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν το νησί Γκρέιτ Αμπάκο στις Μπαχάμες δια θαλάσσης και αεροπορικώς χθες και χιλιάδες άλλοι περιμένουν για να μπορέσουν να επιβιβαστούν σε κρουαζιερόπλοιο που αναχωρεί από το γειτονικό νησί Γκραντ Μπαχάμα για να διαφύγουν από τις περιοχές που έπληξε ο Ντόριαν.
Αυτός, ο πιο ισχυρός κυκλώνας που έχει πλήξει ποτέ τις Μπαχάμες, πέρασε από τα δύο αυτά νησιά στις Μπαχάμες νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, ισοπεδώνοντας ολόκληρες γειτονιές και προκαλώντας έναν, σύμφωνα με τις αρχές, «συγκλονιστικό» αριθμό θανάτων.
Εκατοντάδες αν όχι χιλιάδες άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται στις Μπαχάμες, οι οποίες έχουν περίπου 400.000 κατοίκους, μολονότι ο επίσημος απολογισμός των νεκρών ανήλθε σε μόνον 43, σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσαν αργά χθες το βράδυ μέσα ενημέρωσης, μεταξύ των οποίων η Washington Post και το NBC.
Οκτώ άνθρωποι επιβεβαιώθηκε ότι έχασαν τη ζωή τους από τον κυκλώνα στην Γκραντ Μπαχάμα και 35 στα νησιά Αμπάκος, αναφέρει η Post, επικαλούμενη αξιωματούχους στις Μπαχάμες.
Ο αριθμός των νεκρών είναι πιθανόν να αυξηθεί πάρα πολύ καθώς κι άλλα πτώματα εντοπίζονται στα ερείπια των κτιρίων και τα νερά από τις πλημμύρες που προκάλεσε ο κυκλώνας.
Στο Φρίπορτ, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, χιλιάδες άνθρωποι έχουν συγκεντρωθεί στο λιμάνι στην προσπάθειά τους να επιβιβαστούν σε κρουαζιερόπλοιο που προσφέρει δωρεάν μεταφορά στην Φλόριντα σε αυτούς που φέρουν τα απαιτούμενα έγγραφα τις αμερικανικής υπηρεσίας μετανάστευσης.
Σύμφωνα με το AΠΕ-ΜΠΕ, στην πρωτεύουσα της νησιωτικής χώρας, το Νασάου, άνθρωποι που επλήγησαν από τον κυκλώνα, ορισμένοι από τους οποίους έχουν μαζί τους μόνον ένα σακίδιο με λίγα ρούχα και κάποιες πλαστικές σακούλες με ψώνια, κάθονται αποσβολωμένοι σε στάδιο το οποίο είχε μετατραπεί σε καταφύγιο.
«Κανένας δεν μπορεί να βοηθήσει κανέναν στο Αμπάκο, δεν υπάρχει ασφαλές μέρος, όλα έχουν καταστραφεί», δήλωσε η 75χρονη Φερστίνα Σουέιν, το σπίτι της οποίας καταστράφηκε από τον κυκλώνα. "Οι άνθρωποι του Αμπάκο χρειάζεται να απομακρυνθούν από εκεί, υπάρχουν τόσο πολλά πτώματα, και δεν πιστεύω ότι έχουν τελειώσει με τον εντοπισμό των νεκρών", πρόσθεσε.
«Αεροπορικές μεταφορές από την Bahamasair για την απομάκρυνση ανθρώπων από το Αμπάκο άρχισαν (την Πέμπτη) και θα συνεχιστούν έως ότου αναχωρήσουν όλοι οι κάτοικοι των Γκραντ Μπαχάμα και Αμπάκο που θέλουν να φύγουν από εκεί», σημείωσε ο πρωθυπουργός των Μπαχαμών Χιούμπερτ Μίνις σε μήνυμά του στο Twitter.
Ο ΟΗΕ εκτιμά σε περίπου 70.000 τον αριθμό των ανθρώπων που «χρήζουν άμεσα βοήθειας», που κρίνεται σημαντική για τη ζωή τους, όπως τρόφιμα, νερό και στέγη. Το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα του ΟΗΕ έχει ήδη κινητοποιηθεί για την μεταφορά μονάδων αποθήκευσης, γεννητριών και δορυφορικού εξοπλισμού όπως και πολλή μεγάλης ποσότητας έτοιμων γευμάτων.
Τα ακροδεξιά «αποκαλυπτήρια» Καρυστιανού με αμβλώσεις και ταυτότητες, το όνομα του κόμματος, η άνω τελεία στα μπλόκα
Το παρασκήνιο της συνάντησης Μητσοτάκη - αγροτών: Ώρα αποφάσεων στα μπλόκα
Πρόστιμα σε ΟΣΕ και Hellenic Train για τα Τέμπη από τη ΡΑΣ - Σαθρό εκπαιδευτικό σύστημα και σωρεία παραβιάσεων
Τι συμβαίνει με τα πρόστιμα του ΔΕΔΔΗΕ για ρευματοκλοπή - Τι πρέπει να κάνουν όσοι κατηγορούνται άδικα
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




