Ινδονησία: Το κοινοβούλιο όρισε τα 19 χρόνια κατώτατη νόμιμη ηλικία γάμου
Είναι μια προσπάθεια για να καταπολεμηθούν οι γάμοι παιδιών🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋

Το κοινοβούλιο της Ινδονησίας αναθεώρησε τη νομοθεσία περί γάμων της χώρας προκειμένου να αυξήσει την κατώτατη, νόμιμη ηλικία γάμου για τις γυναίκες κατά τρία χρόνια, στα 19 έτη, ένα βήμα προς τον περιορισμό των γάμων παιδιών στην πολυπληθέστερη μουσουλμανική χώρα του κόσμου.
Όλα τα κόμματα συμφώνησαν με την αναθεώρηση της νομοθεσίας κατά τη συνεδρίαση του κοινοβουλίου τη Δευτέρα, σύμφωνα με ανακοίνωση στον ιστότοπό του.
Η Ινδονησία είναι μεταξύ των 10 χωρών παγκοσμίως με τον υψηλότερο αριθμό ανήλικων κοριτσιών που αναγκάζονται να παντρευτούν, σύμφωνα με την οργάνωση Girls Not Brides. Ένα στα τέσσερα κορίτσια στην Ινδονησία παντρεύεται προτού γίνει 18 ετών, σύμφωνα με έκθεση του 2016 της στατιστικής υπηρεσίας της χώρας και της Unicef.
Ο Μασρουσάχ δήλωσε ότι η επιτροπή θα προτιμούσε να είχαν οριστεί τα 21 έτη ως κατώτατη ηλικία για τη σύναψη γάμου, τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες, καθώς τότε θεωρούνται ώριμοι να αποκτήσουν οικογένεια και πιστεύεται ότι έχουν οικονομική σταθερότητα.
Μέχρι πρότινος στην Ινδονησία μπορούσαν να παντρεύονται κορίτσια ηλικίας 16 ετών ή και μικρότερα, χωρίς περιορισμούς, αν συμφωνούσαν οι γονείς τους.
Το Συνταγματικό Δικαστήριο αποφάσισε τον Δεκέμβριο ότι αποτελεί διάκριση να υπάρχει διαφορετική νόμιμη κατώτατη ηλικία γάμου για τις γυναίκες από αυτή των ανδρών, για τους οποίους ήταν τα 19 έτη.
Η υπουργός Ενδυνάμωσης των Γυναικών και Προστασίας των Παιδιών Γιοχάνα Γέμπιζε, σύμφωνα με το ΑΠΕ, επεσήμανε σε ανακοίνωσή της ότι οι γάμοι παιδιών ευθύνονται για τη νεογνική θνησιμότητα και θανάτους γυναικών κατά τον τοκετό, αλλά και για την παιδική εργασία.
«Επιτέλους, έπειτα από 45 χρόνια. Αυτό είναι ένα δώρο για τα παιδιά της Ινδονησίας», τόνισε.
Το μπέργκερ που θα φάμε σήμερα κοστίζει τρεις φορές παραπάνω απ' όσο κόστιζε το 1989
Βενζινοπώλες: «Τρύπα στο νερό» το πλαφόν από την κυβέρνηση - Η μείωση τιμών στα καύσιμα θα φτάσει μόλις τα 3-4 λεπτά το λίτρο
Νέα υπόθεση κατασκοπείας στη Σούδα: Συνελήφθη υπήκοος Πολωνίας - Φωτογραφίες με κινήσεις πλοίων στο κινητό του
Ραγδαίες εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ: Διεγράφη από την ΚΟ ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



