«Περιοχή 51»: Οι Γήινοι δεν προσγειώθηκαν - Μόλις 1.500 στη Νεβάδα
Τα σόσιαλ μίντια προέβλεπαν πως 2 εκατομμύρια άνθρωποι θα συνέρρεαν στην έρημο για να «εισβάλουν» στην απόρρητη στρατιωτική βάση όπου, σύμφωνα με τους συνωμοσιολόγους, η κυβέρνηση κρύβει εξωγήινους🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋

Όλα ξεκίνησαν πριν από λίγους μήνες, με αφορμή ένα μήνυμα στο Facebook το οποίο ανακοίνωνε μια εκδήλωση: «Ας καταλάβουμε δια της εφόδου την «Περιοχή 51» στη Νεβάδα, δεν μπορούν να μας σταματήσουν όλους».
Ποια ήταν η βασική ιδέα; Να γίνει μαζική εισβολή, στις 3 το πρωί της 20ής Σεπτεμβρίου, σε αυτήν τη βάση της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας, η ύπαρξη της οποίας κρατήθηκε μυστική για χρόνια και επιβεβαιώθηκε μόλις το 2013 από τη CIA.
Προκλήθηκε αρκετός θόρυβος για το «πάρτι» αυτό, αρκετός ώστε ακόμη και ο στρατός να εκδώσει αυστηρή προειδοποίηση προς όσους θα τολμούσαν να πλησιάσουν εκεί. Αυτή η φοβία δεν ήταν αστήρικτη… Συνολικά, 2 εκατομμύρια άνθρωποι είχαν δηλώσει συμμετοχή, όταν το Facebook διέγραψε, στις αρχές Αυγούστου, το μήνυμα γιατί δεν πληρούσε τα κριτήρια δημοσίευσης.
Ο Μάθιου Ρόμπερτς, ο νεαρός που είχε την αρχική ιδέα, παραδέχτηκε στο μεταξύ ότι επρόκειτο για μια «πλάκα». Δηλαδή, κάτι που σκέφθηκε στις 2 τα χαράματα επειδή «βαριόταν». Εμπνεύστηκε την εισβολή από μια άλλη χιουμοριστική πρόταση στο Facebook, που καλούσε τον κόσμο να κλέψει τις 10.000... λίμνες της Μινεσότα. Ναι, απίστευτο.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, περίπου 100 άνθρωποι, μεταμφιεσμένοι ή φορώντας στο κεφάλι ένα κωνικό καπελάκι από αλουμινόχαρτο, ανταποκρίθηκαν τελικά στο κάλεσμα, τη νύχτα της Πέμπτης προς την Παρασκευή. Η συγκέντρωση ήταν περισσότερο εορταστική παρά επιθετική και κατέληξε μόνο σε μία σύλληψη, ενός άνδρα ο οποίος… ούρησε στην είσοδο της «Περιοχής 51».
Ο σερίφης της κομητείας ανέφερε ότι τα «φεστιβάλ» που οργανώθηκαν σε δυο μικρές κοινότητες, κοντά στη βάση, προσέλκυσαν, περίπου, 1.500 ανθρώπους. Προφανώς, πολύ λιγότερους απ' όσους ανέμεναν οι διοργανωτές. Εντάξει, αυτό δεν σημαίνει, πάντως, ότι υπάρχουν λιγότερα... ούφο εκεί έξω.
«Ήρθαμε για να μείνουμε»: Αμετακίνητοι οι αγρότες – Συντονίζουν τις επόμενες κινήσεις, αποφασισμένοι για μπλόκα μέχρι τις γιορτές
«Μου χαμογέλασε και έκλεισε τα μάτια»: Ραγίζει καρδιές ο πατέρας του 2χρονου που πέθανε μετά την επίθεση σκύλου
«Δεν υπάρχει καλύτερος από αυτόν»: Το τηλεφώνημα του Ρονάλντο που ενθουσίασε τον Τραμπ
Μουντιάλ 2026: Ανακοινώθηκε το αναλυτικό πρόγραμμα των ομίλων - Οι μέρες και οι ώρες των αγώνων
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



